20/03/2019 20/03/2019 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας των εργασιών της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κωδικοποιώντας τις αποφάσεις της Ιεραρχίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια της χθεσινής εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
20 Μαρτίου, 2019 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2019 - 17:25

Η συνέντευξη τύπου του Μητρ. Ναυπάκτου μετά την σημερινή Ιεραρχία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Διαδώστε:
Η συνέντευξη τύπου του Μητρ. Ναυπάκτου μετά την σημερινή Ιεραρχία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας των εργασιών της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κωδικοποιώντας τις αποφάσεις της Ιεραρχίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνέχεια της χθεσινής εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και της επ’ αυτής  συζητήσεως, ομοφώνως απεφάσισε σήμερα:

  1. Συγχαίρει την Ειδική Συνοδική Επιτροπή «Διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» για το ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία και για την από 19.3.2019 Εισήγηση.
  2. Εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
  3. Προσδιορίζει έτι περαιτέρω τα θέματα, στα οποία θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, ήτοι τις οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, την αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952.
  4. Αποδέχεται το υπ’ αριθμ. πρωτ. 464/206/8.2.2019 κείμενο θέσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που εστάλη κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Επιτροπής Σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πριν την πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής στις 12.2.2019, σχετικά με τις προταθείσες προς αναθεώρηση διατάξεις των άρθρων 3, 13 παρ. 5, 21 παρ. 1, 33 παρ. 2 και 59 παρ. 1-2 του Συντάγματος.
  5. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ανωτέρω επιχειρούμενη συνταγματική μεταβολή και ευελπιστεί ότι η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεν θα καταργήσει ή αλλοιώσει τα άρθρα του Συντάγματος, που αναφέρονται στην πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπεία του Έθνους μας και την προστασία της οικογένειας, που είναι το κύτταρο του κοινωνικού ιστού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων