14/11/2023 14/11/2023 Τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου με το αριστερό άφθαρτο Ωτίο του, είχε σήμερα το Νοσοκομείο Θείας Προνοίας “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιακωβάτων 46 στην Αθήνα.  Νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” – Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Ιερομόναχος Γεννάδιος Βατοπαιδινός με τη συνοδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου,...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 15:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 15:23

Η Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου στο νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου στο νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Ιερού Χρυσοστόμου με το αριστερό άφθαρτο Ωτίο του, είχε σήμερα το Νοσοκομείο Θείας Προνοίας “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιακωβάτων 46 στην Αθήνα. 

Νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ” – Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Την Τιμία Κάρα κόμισε ο Ιερομόναχος Γεννάδιος Βατοπαιδινός με τη συνοδεία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Εκ μέρους του νοσοκομείου την Τιμία Κάρα υποδέχθηκαν ο Διοικητής κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ιατροί, νοσηλευτές, καθώς εργαζόμενοι.

Η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε στους χώρους του νοσοκομείου προς προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των ασθενούντων, των εργαζομένων ιατρών και νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Ιερομόναχος Γεννάδιος ανέγνωσε δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου υπέρ των ασθενούντων.

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο με νοσηλευόμενους και και ιατρούς να σπεύδουν να προσκυνήσουν λαμβάνοντας την χάρη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας η Τιμία Κάρα του οποίου βρίσκεται στην Αθήνα για πρώτη φορά, 1617 χρόνια μετά την κοίμησή του.

Μετά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος στο νοσοκομείο “ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ”, το ιερό λείψανο θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών για να συνεχιστεί κανονικά το προσκύνημα έως και το πρωί της Πέμπτης οπότε και η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει με προορισμό το Αγρίνιο. Υπενθυμίζεται ότι ο ναός παραμένει ανοικτός 24ωρές, καθημερινά έως ότου ολοκληρωθεί το προσκύνημα.

       

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων