15/06/2021 15/06/2021 Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα εορτάσει ιδιωτικώς και φέτος τα ονομαστήριά του....
15 Ιουνίου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 15:50

Η Βοιωτία καυχάται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Διαδώστε:
Η Βοιωτία καυχάται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο

Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα εορτάσει ιδιωτικώς και φέτος τα ονομαστήριά του.

Ωστόσο, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, την οποία ποίμανε ο Μακαριώτατος μέχρι και την εκλογή του στο Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ανακοίνωση της εύχεται στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα Ονομαστήρια του. “Η υπό πάντων αναγνωρισμένη προσφορά Του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα αποτελεί την επιβράβευση της πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειάς Του να ανακουφίσει τον πληγωμένο άνθρωπο”, υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Βοιωτία καυχάται για τον προερχόμενο εκ των σπλάχνων της Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος στην 40χρονη διακονία Του πέτυχε την αναγέννηση της εκκλησιαστικής ζωής και του πνευματικού πολιτισμού της Βοιωτίας και ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών συνεχίζοντας αθόρυβα το έργο του με στόχο τον άνθρωπο και τη σωτηρία του.

Η υπό πάντων αναγνωρισμένη προσφορά Του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα αποτελεί την επιβράβευση της πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειάς Του να ανακουφίσει τον πληγωμένο άνθρωπο, να δώσει γερές βάσεις στους νέους, να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους απόμαχους της ζωής προβάλλοντας το λόγο του Κυρίου: «ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου, καὶ τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν».

Στον εορτάζοντα πολυσέβαστο και πολυαγαπητό πνευματικό μας Πατέρα Ιερώνυμο η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία καταθέτει την αγάπη της και τον σεβασμό της και εύχεται υιϊκώς υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και πάσα εξ ύψους βοήθεια στην πολυεύθυνη διακονία Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων