20/11/2022 22/11/2022 Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης στην Κρύπτη της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τα 500 χρόνια από την γέννηση της Αγίας των Αθηνών. Φιλοθέη – Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή / ope.gr  Το ιερό σκήνωμα, το οποίο κόμισαν οι δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος, υποδέχτηκαν...
20 Νοεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 0:00

Αγία Φιλοθέη: Η Φιλοθέη υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Προστάτου της – Η Κυρά των Αθηνών επέστρεψε στην Κρύπτη της (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αγία Φιλοθέη: Η Φιλοθέη υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Προστάτου της – Η Κυρά των Αθηνών επέστρεψε στην Κρύπτη της (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης στην Κρύπτη της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για τα 500 χρόνια από την γέννηση της Αγίας των Αθηνών.

  • Φιλοθέη – Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή / ope.gr


Το ιερό σκήνωμα, το οποίο κόμισαν οι δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος, υποδέχτηκαν στην Κρύπτη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, η πολιτική ηγεσία της χώρας, η μπάντα του δήμου, και πλήθος πιστών.

Μετά την υποδοχή, τελέστηκε δέηση στην Κρύπτη της Αγίας Φιλοθέης ενώπιον του ιερού σκηνώματος και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέης όπου και τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, και η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη και πλήθος κόσμου που σχημάτιζε ουρές έξω από τον Ναό προκειμένου να προσκυνάει την το σκήνωμα της Αγίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Φιλοθέης τονίζοντας ότι με το φιλανθρωπικό της έργο και την κοινωνική της προσφορά προετοίμαζε την μεγάλη ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε επίσης τη θέση της γυναίκας μέσα στην Χριστιανική Εκκλησία και πίστη, τονίζοντας ότι η θέση της Εκκλησίας για την γυναίκα δεν ακολούθησε την θέση της κοινωνίας ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Όταν η Εκκλησία προβάλλει και τιμά μία γυναίκα, θυμίζει στους πιστούς την ενότητα που υπάρχει στη ζωή της πίστης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγία Φιλοθέη: Η Κυρά των Αθηνών επιστρέφει στην Κρύπτη της και μια ιστορία από τη πένα του Φώτη Κόντογλου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το εκκλησάκι όπου μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερίδα για τα 500 χρόνια από τη γέννηση της Αγίας Φιλοθέης

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων