02/07/2020 02/07/2020 Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά σε έργα της Εκκλησίας. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργιος Καραγιάννης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε έργα της Εκκλησίας και συγκεκριμένα στην μελέτη...
02 Ιουλίου, 2020 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 14:22

ΙΑΑΘ: Υπεγράφη η σύμβαση με το υπ. Υποδομών

Διαδώστε:
ΙΑΑΘ: Υπεγράφη η σύμβαση με το υπ. Υποδομών

Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά σε έργα της Εκκλησίας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργιος Καραγιάννης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε έργα της Εκκλησίας και συγκεκριμένα στην μελέτη και κατασκευή του εκκλησιαστικού μητροπολιτικού μουσείου και του κέντρου συντήρησης κειμηλίων, στην αποκατάσταση και συντήρηση ιστορικού κτηρίου πρώην Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής και στην μελέτη για την οικοδομική και καλλιτεχνική αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα παρεκκλησίου της Αρχιεπισκοπής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την 1η Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργιο Καραγιάννη

Όπως είχε γράφει τότε ο κ. Καραγιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook η «σύμβαση αυτή αφορά στη Μελέτη και την Κατασκευή του Εκκλησιαστικού Μητροπολιτικού Μουσείου και του Κέντρου Συντήρησης Κειμηλίων, στην αποκατάσταση και συντήρηση του παλαιού ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιεράς Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και στη μελέτη για την κατασκευή αποκατάστασης -οικοδομικής & καλλιτεχνικής- του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα παρεκκλησίου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

 

«Μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά και θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται τα έργα. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δούμε μεγάλα έργα που θα ενισχύσουν την οικονομία» είχε τονίσει ο υπουργός Μεταφορών. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, υπογράμμισε ότι η ποιμαντική εμπλέκεται με διάφορα προγράμματα, γιατί είναι μια ποιμαντική «που θέλει να ξεκουράζει τον άνθρωπο».

Φωτογραφίες- Αρχιεπισκοπή: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων