25/10/2023 25/10/2023 Σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Κατά την ως άνω εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 13:27

Ιερά Σύνοδος: Εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Διαδώστε:
Ιερά Σύνοδος: Εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Κατά την ως άνω εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο Διευθυντής των Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων, Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Ιγνάτιος, ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.), Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής Δημοσιονομικού Ελέγχου, κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, ο Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου, Καθηγητής κ. Νικόλαος Τόμπρος, κληρικοί και λαϊκοί συνοδικοί υπάλληλοι όλων των Συνοδικών Υπηρεσιών, ομίλησε ο Β’ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, με θέμα: «Επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στον τετράχρονο αγώνα των προγόνων μας, ο οποίος, αφού άρχισε με το θρυλικό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, έγραψε σελίδες δόξας στην ιστορία του τόπου μας. Κάλεσε δε όλους μας, κλήρο και λαό, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Εθνική Επέτειο και να λάβουμε από αυτήν το μήνυμα ότι «δεν νικούν ούτε τα τανκς, ούτε τα πυροβόλα, ούτε οι βόμβες – η ψυχή είναι αυτή που νικά στο τέλος». Η ομιλία έκλεισε με αναφορά στο ιδιαίτερο νόημα και την πνευματική αξία της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι «δεν υποτάσσεται η θρησκευτική εορτή στην εθνική επέτειο, αλλά ταιριάζει η εθνική επέτειος με το νόημα της θρησκευτικής εορτής».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων