17/03/2022 18/03/2022 Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτένκο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Παράλληλα, οι δύο πλευρές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνάντηση και...
17 Μαρτίου, 2022 - 20:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 1:23

Μήνυμα κατά του πολέμου από Αρχιεπίσκοπο και Ουκρανό Πρέσβη

Διαδώστε:
Μήνυμα κατά του πολέμου από Αρχιεπίσκοπο και Ουκρανό Πρέσβη

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτένκο επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Παράλληλα, οι δύο πλευρές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνάντηση και σημείωσε πως είναι σίγουρος ότι «η Εκκλησία θα έχει καθοδηγητικό ρόλο στο έργο βοήθειας των συμπατριωτών μας. Έχουμε δυο μεγάλα ζητήματα και ανοιχτά μέτωπα, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι στην Ουκρανία και αγωνίζονται και επιπλέον να υποδεχόμαστε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να βρουν καταφύγιο για τις μέρες του πολέμου. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται διαμονή και διατροφή, αλλά, βέβαια, είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε και πνευματικά, γιατί οι οικογένειες είναι κομμένες. Ήρθαν μόνο ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, αφού οι άντρες έχουν απομείνει εκεί και πολεμούν». Επίσης, προσέθεσε ότι «πρώτη και μεγαλύτερη ανάγκη είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης και να σταματήσει ο πόλεμος».

 

 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «αυτή η ατμόσφαιρα μας έχει κάνει όλους να είμαστε άρρωστοι και φοβερά προβληματισμένοι για το πού πηγαίνουμε». Επεσήμανε ότι έγραψε γράμμα και στον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, αλλά και στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία -τόσο η ΔΙΣ όσο και όλοι οι Μητροπολίτες- ασχολήθηκαν με το θέμα. Η ΔΙΣ, μάλιστα, έγραψε επιστολές προς τον κ. Επιφάνιο και τον κ. Κύριλλο, ενώ κάλεσε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να συμπαρασταθούν στους πονεμένους αδελφούς και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της «Αποστολής», καθώς και όλων των πολιτών γενικότερα.

Παρόντες, επίσης, στην συνάντηση ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει διαθέσει δομές της προς την Πολιτεία για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία ενώ την προσεχή Κυριακή, 20 Μαρτίου, σε όλους τους ναούς της χώρας θα αναγνωστεί Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων