08/12/2022 08/12/2022 Τα εγκαίνια του νέου Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ “Νικόδημος Γραικός” του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” τέλεσε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι στόχος και σκοπός τόσο της Εκκλησίας όσο και της Πολιτείας είναι ο άνθρωπος. Κάλεσε, επίσης, όλους να δουλεύουμε με συνεργασία και σεβασμό προς τον άνθρωπο. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 8:23

Κάλεσμα από τον Αρχιεπίσκοπο για δουλειά και συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με στόχο τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Κάλεσμα από τον Αρχιεπίσκοπο για δουλειά και συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας με στόχο τον άνθρωπο

Τα εγκαίνια του νέου Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ “Νικόδημος Γραικός” του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” τέλεσε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι στόχος και σκοπός τόσο της Εκκλησίας όσο και της Πολιτείας είναι ο άνθρωπος. Κάλεσε, επίσης, όλους να δουλεύουμε με συνεργασία και σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία απευθύνεται σε παιδιά, νέους, και ενήλικες με αναπηρία. Σκοπός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών με Αναπηρία είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας , άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό– συγγενικό περιβάλλον τους.

Ποιοι παρέστησαν

Παρέστησαν, οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκορη, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τζέιμς Τσούνης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, Αν. Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, η κ. Μαίρη Πίνη, Διευθύντρια του ΚΕΣΟ της Ι.Α.Α., κλήρος και λαός.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Οι χαιρετισμοί

Μετά την ακολουθία του αγιασμού που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος χαιρετισμό απηύθυναν η κ. Μιχαηλίδου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία όλων των φορέων και εξήρε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας και την πολύτιμη προσφορά της στα άτομα με αναπηρία. Η κ. Φωτίου Θεανώ ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για το έργο του ΚΔΑΠ υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τις πολύτιμες συμβουλές του Αρχιεπισκόπου όσο ήταν υφυπουργός. Κατόπιν, η κ. Ρένα Δούρου, η οποία ήταν Περιφερειάρχης όταν ετοιμαζόταν το εν λόγω ΚΔΑΠ, μίλησε για την συνεργασία που είχε με την Εκκλησία και υπογράμμισε πως τα εγκαίνια δείχνουν ότι για την κοινωνική συνοχή της πατρίδας χρειαζόμαστε συνέργειες. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες της Εκκλησίας και τα σπουδαία αποτελέσματα. Επίσης, ο Πρέσβης της Αμερικής εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στα εγκαίνια και επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας δίνει το μήνυμα να είμαστε πάντοτε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους με αναπηρία. Η Διευθύντρια του ΚΔΑΠ κ. Χριστίνα Λώρη μίλησε για το έργο του μακαριστού μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημου Γραικού και για τους σκοπούς του Κέντρου. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Μαρία Μπαζώρα έκανε μία σύντομη αναδρομή στις στέγες του Ιδρύματος και μίλησε για τους στόχους, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και ανέφερε κάποιες σκέψεις της σημασίας που έχει η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκορη, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους συνεργάτες του, αλλά και τους δωρητές τονίζοντας πως ότι γίνεται είναι αληθινό και με σεβασμό στον άνθρωπο.

Κάλεσμα για δουλειά και συνεργασία

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν και συνετέλεσαν στην δημιουργία αυτού του κέντρου και αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που έχει η συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας. Άλλωστε, στόχος και σκοπός τόσο της Εκκλησίας όσο και της Πολιτείας είναι ο άνθρωπος. Σημείωσε, επίσης, ότι η παρακμή που είναι αποτέλεσμα της κρίσης χαλάει την ανθρωπιά μας. Κάλεσε όλους να δουλεύουμε με συνεργασία και σεβασμό προς τον άνθρωπο. Κάνοντας αναφορά στο όνομα «Νικόδημος Γραικός» που θα έχει το Κέντρο, μίλησε για την σημαντική προσφορά του μακαριστού μητροπολίτη Νικοδήμου και ιδίως για την συμβολή του στη δημιουργία της νοηματικής γλώσσας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της κορδέλας και ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Το Κέντρο και τα προγράμματα λειτουργίας του

Στο Κέντρο πραγματοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και ατομικής υγιεινής, προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, εργαστήριο εικαστικών, μαγειρικής, εκπαίδευσης υπολογιστών, κηπουρικής – περιβαλλοντικής αγωγής, Φυσικοθεραπεία, Ψυχοεκπαίδευση- Συμβουλευτική, Ψυχαγωγικού χαρακτήρα έξοδοι- Κοινωνικοποίηση, Κυκλοφοριακή αγωγή, Θεατρικό παιχνίδι, Μουσικοκινητική αγωγή, Γυμναστική- ομαδικά παιχνίδια άθλησης.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδικό Παιδαγωγό, Φυσικοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Γυμναστή, Εκπαιδευτές Εργαστηρίων και Εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, διαθέτει λεωφορείο μεταφοράς, ενώ όλες οι δραστηριότητες και οι παροχές εντός κέντρου είναι δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων