16/03/2023 21/03/2023 Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν το πρωί της 15ης Μαρτίου 2023 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ακαδημία Εθελοντισμού “HELP HELLAS” στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού ο Γενικός Διευθυντής Αυτής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος είναι και αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Ο. και Νόμιμος εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού...
16 Μαρτίου, 2023 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 15:57

ΚΕ.Σ.Ο. και Ακαδημία Εθελοντισμού “HELP HELLAS” υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Διαδώστε:
ΚΕ.Σ.Ο. και Ακαδημία Εθελοντισμού “HELP HELLAS” υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν το πρωί της 15ης Μαρτίου 2023 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ακαδημία Εθελοντισμού “HELP HELLAS” στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού ο Γενικός Διευθυντής Αυτής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος είναι και αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Ο. και Νόμιμος εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.

Από πλευράς της Ακαδημίας Εθελοντισμού “HELP HELLAS” το μνημόνιο συνεργασίας το υπέγραψε ο Πρόεδρος της «Ακαδημίας» νόμιμος Εκπρόσωπος και Διαχειριστής αυτής κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Σύμβουλος Επικοινωνίας και απόφοιτος της Θεολογικής Πατμιάδας Σχολής.

Το ΚΕ.Σ.Ο. είναι ένας Πρωτοβάθμιος Πιστοποιημένος Φορέας Κοινωνικής Προστασίας στο Υπ. Εργασίας και στο ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και προσφέρει υλικοτεχνική, κοινωνική και ψυχολογική Στήριξη στην Οικογένεια, καθώς και σε μεμονωμένα μέλη αυτής, ενημέρωση πάνω σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και Προνοιακών Παροχών, καθώς και σε θέματα Υγείας, στέγασης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Προσφέρει ακόμα ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, νομικές συμβουλές και υπηρεσίες συμβολαιογράφου για την δωρεάν αναγνώριση παιδιών εκτός γάμου, υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (trafficking), εκπαίδευση σε δεξιότητες, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που λειτουργεί. Επιπρόσθετα διαθέτει και μεταλαμπαδεύει μια μακροχρόνια εικοσαετή και πλέον εμπειρία στην παροχή και στήριξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων και στην πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων, με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων των ωφελουμένων του.

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELP HELLAS” είναι μια μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης και κουλτούρας συμμετοχής του Πολίτη στα κοινά, που είναι η ενεργητική συμμετοχή, η διάθεση για κοινωνική προσφορά, η ανιδιοτελής αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας, με στόχο τη θεσμική θωράκιση του Εθελοντισμού στη χώρα μας και την ποιοτική αναβάθμιση του εθελοντικού κινήματος, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου μάθησης για όλες τις ηλικίες, σεμινάρια και εκπαίδευση σε δεξιότητες και θεματικές ενότητες στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς, ψυχική ενδυνάμωση και ψυχολογική υποστήριξη, από εξειδικευμένους εθελοντές επιστήμονες καθώς και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι πυλώνες δράσης της “HELP HELLAS” είναι η εκπαίδευση και πιστοποίηση εθελοντών, ο συντονισμός (Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών), η υποστήριξη (Ανθρωπιστική Τράπεζα Βοήθειας), η Συμβουλευτική (κυρίως σε ΟΤΑ με το Εθνικό Δίκτυο Πόλεων Εθελοντισμού) και η επικοινωνία με ημερίδες, συνέδρια και φεστιβάλ για τον Εθελοντισμό.

Και οι δυο φορείς είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Υπουργείου Εργασίας και παράλληλα διαθέτουν πιστοποιητικό ISO από τον Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης TUV Austria HELLAS και TÜV HELLAS (ΤÜV NORD).

Στόχος της Συνεργασίας αυτής είναι η συντονισμένη προσφορά των εθελοντών προς όφελος του Κοινωνικού Συνόλου και της Κοινωνίας των Πολιτών με εργαλείο την εκπαίδευση, αλλά και η από κοινού σύμπραξη σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης σε ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην υπογραφή εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο., εκτός του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου ήταν παρόντα τα μέλη του ΔΣ: ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής και οι κυρίες Χρυσούλα Παρασκευά, Μάρθα Σαμαρά, Σοφία Κώνστα-Πέππα και η Γενική Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κα Μαίρη Πίνη. Εκ μέρους της «Ακαδημίας» εκτός του Προέδρου αυτής κ. Γιώργου Γαμπιεράκη συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος κα Αντιγόνη Ωραιοπούλου και η νομική σύμβουλος κα Μάρη Βουρνά.

Η μικρή τελετή υπογραφής, εκκίνησης και γνωριμίας μεταξύ ΚΕ.Σ.Ο. και Ακαδημίας Εθελοντισμού “HELP HELLAS” ολοκληρώθηκε με συμβουλές εκ μέρους του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου για δράσεις αξιοπιστίας για τις οποίες διψά η κοινωνία και με μια συμβολική προσφορά εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας προς τους νέους «συνεργάτες της Ακαδημίας Εθελοντισμού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων