24/05/2022 24/05/2022 Μικρή διανομή για 80 οικογένειες πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του φορέα. Αποδέκτες αυτής ήταν κυρίως οι μονογονεϊκές με πολύ μικρά παιδιά και σε μικρή ομάδα πολύ ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων, που αποτελούν μονοπυρηνική οικογένεια. Τα ηλικιωμένα άτομα αυτά το ΚΕΣΟ τα συνδιαχειρίζεται τα δυο τελευταία...
24 Μαΐου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 17:07

ΚΕΣΟ: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε μονογονεϊκές οικογένειες και ηλικιωμένους

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε μονογονεϊκές οικογένειες και ηλικιωμένους

Μικρή διανομή για 80 οικογένειες πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του φορέα.

Αποδέκτες αυτής ήταν κυρίως οι μονογονεϊκές με πολύ μικρά παιδιά και σε μικρή ομάδα πολύ ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων, που αποτελούν μονοπυρηνική οικογένεια. Τα ηλικιωμένα άτομα αυτά το ΚΕΣΟ τα συνδιαχειρίζεται τα δυο τελευταία χρόνια, με την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Και αποτελεί μια από τις πολλαπλές θετικές συνεργασίες, που έχει αναπτύξει το ΚΕΣΟ με τις Κοινωνικές δομές και την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Οι οικογένειες έλαβαν είδη Παντοπωλείου προσφορά της Τράπεζας Τροφίμων & του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας», κοτόπουλο προσφορά ιδιώτη, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Επίσης έλαβαν αυγά, από τα «Πτηνοτροφεία Μεγάρων Ν. Βαζαίος», καθαριστικά και είδη ατομικής Υγιεινής της «Εταιρείας Henkel AE» & των «Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης» μέσω της καμπάνιας «Μια απλή κίνηση μεγάλης αξίας». Επιπρόσθετα δόθηκε από ένα 5L δοχείο κρεμοσάπουνο με αντισηπτικό, χορηγία της Εταιρείας Diversey Hellas A.E. μωρομάντηλα της Ελληνικής Εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ, βρεφικές πάνες και βρεφικό γάλα της Εταιρείας Galenica AE.

Κάνοντας πράξη την φιλοσοφία του «Αφουγκράζομαι», το ΚΕΣΟ στήριξε και παράλληλες δομές κατά το στάδιο της προετοιμασίας. Έτσι, προσφέρθηκε κρεμοσάπουνο με αντισηπτικό της Εταιρείας Diversey Hellas A.E. στη Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στο Ιερό Προσκύνημα της Αγ. Βαρβάρας, όπου φιλοξενεί φοιτητές από Ελλάδα και εξωτερικό, στην «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» πρόκειται για Ίδρυμα παιδικής προστασίας, που φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια δραστηριοποίησης. Φιλοξενεί παιδιά που στερούνται του κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος ή για περιπτώσεις που υπάρχει αδυναμία από τη φυσική οικογένεια να ανταποκριθεί στις κοινωνικοοικονομικές υποχρεώσεις της. Εδρεύει στη Νέα Κηφισιά και εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Ακόμη κρεμοσάπουνο με αντισηπτικό προσφέρθηκε και στις Στέγες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων «Η Αγία Ελεούσα» και «ο Καλός Σαμαρείτης» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Όπως αναφέρει το ΚΕΣΟ σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο του, η συνεργασία με άλλες δομές και η προσφορά φέρνει στο νου τα λόγια της Μητέρας Τερέζας «και εμείς –έλεγε η Μητέρα Τερέζα- οι ίδιοι αισθανόμαστε, πως αυτό που κάνουμε είναι σταγόνα στον ωκεανό. Αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος αν έλειπε αυτή η σταγόνα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων