20/05/2020 20/05/2020 Με συνέπεια και κάτω από τα αυστηρά μέτρα του ΕΟΔΥ, που απαιτούν τα προστατευτικά πρωτοκολλά για τον COVID-19 και με την καθοδήγηση των ειδικών, το ΚΕΣΟ προχώρησε στον Β΄ επαναληπτικό εμβολιασμό για το 2020 του Εμβολίου κατά της Μηνιγγίτιδας, λαμβάνοντας επαίνους και από τον ΕΟΔΥ για την προσπάθεια θωράκισης της Υγείας των παιδιών. Πρόκειται για...
20 Μαΐου, 2020 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 14:20

ΚΕΣΟ: Επαναληπτικός εμβολιασμός κατά της Μηνιγγίτιδας

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ: Επαναληπτικός εμβολιασμός κατά της Μηνιγγίτιδας

Με συνέπεια και κάτω από τα αυστηρά μέτρα του ΕΟΔΥ, που απαιτούν τα προστατευτικά πρωτοκολλά για τον COVID-19 και με την καθοδήγηση των ειδικών, το ΚΕΣΟ προχώρησε στον Β΄ επαναληπτικό εμβολιασμό για το 2020 του Εμβολίου κατά της Μηνιγγίτιδας, λαμβάνοντας επαίνους και από τον ΕΟΔΥ για την προσπάθεια θωράκισης της Υγείας των παιδιών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, «Θείο Δώρο» όπως έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους γονείς. Εκπονήθηκε με την καθοριστική βοήθεια της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής».

Άντλησε πόρους από Πρόγραμμα της Περιφερείας Αττικής, για την περίοδο 2018-2019 και δέχτηκε χορηγίες από ιδιώτες, Φαρμακοβιομηχανίες και Α. Εταιρείες.

Θυμίζετε ότι το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας γίνεται σε παιδιά από 12 μηνών έως 18 ετών σε δυο δόσεις, καθώς και σε ομάδες υψηλού κινδύνου(όπως φοιτητές, που μένουν σε Εστίες, σε φιλοξενούμενα άτομα των δομών, κλπ). Σε παιδιά από 40 ημερών έως 12 μηνών, οι δόσεις, που πρέπει να γίνονται, είναι τρείς.

Αν λογισθεί κανείς, ότι η κάθε δόση κοστίζει 104,36 Ευρώ και δεν καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία λόγο του υψηλού κόστους αγοράς αυτού, μπορεί να αντιληφθεί ο καθείς ότι ο γονέας απαιτείται να δαπανήσει για το κάθε παιδί και για τις δυο δόσεις 206.72 Ευρώ συν 50 Ευρώ περίπου την ιατρική επίσκεψη(ήτοι 256.72Ευρώ). Ενώ αν οι δόσεις είναι τρεις, θα πρέπει να πληρώσει 310.08 Ευρώ συν την ιατρική αμοιβή των 50 ευρώ για την αμοιβή του παιδιάτρου, έτσι για τρείς δόσεις το ποσό φτάνει στα 360.08 Ευρώ.

Μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 250 παιδιά με όλες τις απαιτούμενες δόσεις.

Το μεγάλο εγχείρημα σε οφέλη για την οικογένεια, την Κοινωνία, αλλά και την προσφορά του ΚΕΣΟ, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, συνεχίστηκε όλο το 2019, ενώ ένα μικρό τμήμα του, εμβολιαστικού προγράμματος κατά της Μηνιγγίτιδας, είχε προγραμματιστεί, να ολοκληρωθεί το 2020, χωρίς αρχικά να έχει ενσκήψει η πανδημία του COVID-19 η οποία άλλαξε τα δεδομένα, ως προς τον τρόπο προσέλευσης παιδιάτρων, γονέων, παιδιών στα γραφεία του ΚΕΣΟ λόγω του συνωστισμού που θα εδημιουργείτο ενάντια στα ισχύοντα ιατρικά πρωτόκολλα

Αρχικά η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ ήρθε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, την Παιδίατρο – Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κα Σοφία Σάνι η οποία μας ενημέρωσε και εξήγησε ότι το εμβόλιο, δεν πρέπει να γίνει αυτή την φορά στα γραφεία του ΚΕΣΟ.

Ακολούθησε η ενημέρωση των γονέων, οι οποίοι θα έπρεπε να προσέλθουν για να παραλάβουν, το σκεύασμα του εμβολίου, με μάσκες και παγοθήκες ώστε να τοποθετήσουν εκεί το εμβόλιο. Εν συνεχεία να έρθουν σε συνεννόηση για την υλοποίηση της Β΄ δόσης του επαναληπτικού εμβολιασμού κατά της Μηνιγγίτιδας, με τον γιατρό, που παρακολουθεί το παιδί τους, ώστε να το κάνει ο/η οικογενειακή τους παιδίατρος.

Έτσι έγινε. Τηρήθηκαν καθορισμένα ραντεβού και με όλα τα πρωτόκολλα και τις προδιαγραφές των μέτρων ασφαλείας για τον COVID-19 προσήλθαν 11 γονείς, με μάσκες και με γάντια όπου παρέλαβαν 23 εμβόλια.

Αποχωρώντας από τα γραφεία μας, ευχαρίστησαν για μία άλλη φορά το ΚΕΣΟ και τους ανθρώπους του, αλλά και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για την προσφορά μας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων