20/09/2023 20/09/2023 Με το βλέμμα στραμμένο στους Ακρίτες του νομού Ξάνθης, αλλά και με την έγκριση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΑ:ΨΧ63ΟΡ1Ο-6Υ0), το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ διοργανώνει τριήμερες δράσεις προληπτικής ιατρικής από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθωρίου και το σταθερό του...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 14:39

ΚΕΣΟ: Ιατρικές εξετάσεις σε άτομα ευπαθών ομάδων και ΑΜΕΑ στην Ξάνθη

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ: Ιατρικές εξετάσεις σε άτομα ευπαθών ομάδων και ΑΜΕΑ στην Ξάνθη

Με το βλέμμα στραμμένο στους Ακρίτες του νομού Ξάνθης, αλλά και με την έγκριση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΑ:ΨΧ63ΟΡ1Ο-6Υ0), το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ διοργανώνει τριήμερες δράσεις προληπτικής ιατρικής από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθωρίου και το σταθερό του Εταίρο σε δράσεις φιλανθρωπίας την peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών και άλλους συνεργάτες όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και η Ευθυνη.

Οι δράσεις, με 15μελές κλιμάκιο εθελοντών γιατρών και οπτικών από την Αθήνα, οι οποίοι αγκαλιάζονται από τοπικούς οπτικούς του νομού Ξάνθης, ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Έχουν τις ευλογιές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου καθώς και του Αναπ. Προεδρου του ΚΕ.Σ.Ο κ. Αγαθάγγελου και τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης & Περιθωρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.
Η οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα, οι παιδίατροι Antonis Kontos, Αφροδίτη Σακαλίδου, Μαιρη Κουκουβιτακη και Margarita Markouri όλοι μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ο ακτινοδιαγνώστης εξειδικευμένος στις παθήσεις του Θυρεοειδούς Εμμανουήλ Πετρόπουλος, η καρδιολόγος Δήμητρα Κωβαίου και η γενική χειρούργος, επίσης εξειδικευμένη στις επεμβάσεις των ενδοκρινολογικών αδένων και του θυρεοειδούς μέλη της Ευθυνη, πλαισιωμένοι από μια δεκάδα έμπειρων οπτικών-οπτομετρών μελών της peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, εξέτασαν στα Κέντρα Υγείας Αβδήρων, Ξάνθης, Σταυρούπολης και Εχίνου, στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Ξάνθης, στο Ξάνθιο Οικοτροφείο, στο ΚΑΠΗ Ξάνθης, και στα Γηροκομεία «Μέγας Βασίλειος» και Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘Αγιος Παντελεήμων” εκατοντάδες πολίτες και παιδιά, καθώς και άτομα φιλοξενούμενα σε Ιδρύματα, που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Η ομάδα των πολλαπλών ειδικοτήτων γιατρών, εκτός των κεντρικών δομών της Ξάνθης, παρείχε παιδιατρικές, ενδοκρινολογικές και οπτομετρικές εξετάσεις με στόχο την προσφορά γυαλιών οράσεως, όπου χρειαζόταν.
Η δράση αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων δράσεων που πραγματοποίησε το ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ με την peoo.gr – Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών 26-28 Μαΐου στην Κομοτηνή, οι οποίες ολοκληρώθηκαν 13και 14 Σεπτεμβρίου με την απόδοση 70 ζευγαριών γυαλιών οράσεως στη περιοχή της Π.Ε Ροδόπης και στη πόλη της Κομοτηνής.
Τέλος έκφράζεται από το ΚΕΣΟ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφεριαρχή κ. Κώστα Κουρτίδη, στον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και στον Πρωτοσύγκελο του π. Σωφρόνιο Γκουτσίδη στη Διευθύντρια της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Ξάνθης κ. Μ. Μελισσά, στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκο Αποστολίδη και όλους όσους συνέβαλαν στη φιλανθρωπική αυτή δράση.
    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων