04/12/2019 04/12/2019 Τι ζητάει η αγορά σήμερα από τους νέους? Πως είναι ο ρόλος του  μάνατζερ? Ποια κοινά στοιχεία  μπορούν να συνθέτουν τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά γιατρών και νοσηλευτών, ενός αρχαιολόγου αλλά και ενός μάγειρα? Αυτά ήταν μερικά από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019,  οι μαθητές της Γ΄ τάξης του  2ου ...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 9:32

ΚΕΣΟ: Μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο Γυμνάσιο Παιανίας

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ: Μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 2ο Γυμνάσιο Παιανίας

Τι ζητάει η αγορά σήμερα από τους νέους? Πως είναι ο ρόλος του  μάνατζερ? Ποια κοινά στοιχεία  μπορούν να συνθέτουν τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά γιατρών και νοσηλευτών, ενός αρχαιολόγου αλλά και ενός μάγειρα?

Αυτά ήταν μερικά από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019,  οι μαθητές της Γ΄ τάξης του  2ου  Γυμνασίου Παιανίας στα πλαίσια ενός  διαφορετικού διαδραστικού εργαστηρίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διάρκειας δύο εκπαιδευτικών ωρών, που προσέφερε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η πιλοτική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών του ΚΕΣΟ (είναι ένας πιστοποιημένος  Πρωτοβάθμιος Φορέας  Κοινωνικής & Παιδικής προστασίας) και μέσω των Εργαστηριών Δεξιοτήτων, που διαθέτει  στηρίζει τα άνεργα μέλη αδύναμων οικονομικά οικογενειών, τις γυναίκες, που έχουν υποστεί βία, αλλά και τα παιδιά των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών.

Στο πιλοτικό εργαστήριο,  εισηγήτρια ήταν η Πιστοποιημένη Σύμβουλος καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα Ειρήνη Ανδριώτη.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 6 εργασιακές ομάδες – επαγγελμάτων και κατέγραψαν τα σημεία σύγκλησης τα κοινά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, τα υπέρ και τα κατά κάθε κατηγορίας.

Διερεύνησαν  “Ποια είναι τα επαγγέλματα του Μέλλοντος;”. Με ασκήσεις, βιωματικές  και μέσω θεατρικού παιχνιδιού,  ενσάρκωσαν ρόλους, οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν δεξιότητες, ταλέντα και αξίες, που θα αποτελέσουν θεμέλιο για τις μελλοντικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές.

Το ΚΕΣΟ με την χρήσιμη, πιλοτική και ανταποδοτική αυτή προσπάθεια, στόχο έχει να συνεργαστεί με το Υπουργείο και τις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις, ώστε το μήνυμα της συνεργασίας, της ενημέρωσης και ανταποδοτικότητας για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού να μεταλαμπαδευτεί και σε άλλα σχολεία της Αττικής & της Επικράτειας.

Στη σημερινή διδασκαλία η κα Ειρήνη Ανδριώτη βοηθό της είχε τον συνεργάτη του ΚΕΣΟ κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 6 εργασιακές ομάδες – επαγγέλματα και κατέγραψαν τα κοινά χαρακτηριστικά κάθε ομάδας, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, τα υπέρ και τα κατά κάθε κατηγορίας.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη συνεχάρη την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη καθώς και την εισηγήτρια κα Ειρήνη Ανδριώτη για την σημερινή δράση και μιας και το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού, δεν συμπεριλαμβάνεται κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο, σε αυτά του σχολικού προγραμματος. Παρόν στην εκδήλωση ήταν το μέλος του ΔΣ κα Μάρθα Σαμαρά

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στην Υφ. Παιδείας και τους μαθητές. Η υφυπουργός αφουγκράστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς των μαθητών, όσον αφορά την σπουδαστική και κατ’ επέκταση την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Παιανίας κα Ιωάννα Λιάπη ευχαρίστησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας – ΚΕΣΟ και την διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη για την συνεργασία, που έχουν τόσα χρόνια,  καθώς και την Υφ. Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη που παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα, βρέθηκε κοντά στους μαθητές του αλλά και στους καθηγητές του Γυμνασίου,

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, με προεξέχουσα την Διευθύντριά του κα Ιωάννα Λιάπη και την υποδιευθύντρια  Θεολόγο κα Φανή Γεωργοπούλου, έχουν επανειλημμένως κατά το παρελθόν συνδράμει στο έργο του ΚΕΣΟ, τόσο με επισκέψεις στο χώρο των γραφείων του ΚΕΣΟ, όσο και με προσφορά ειδών ένδυσης-υπόδησης καθώς και με τη δωρεά εσόδων από χριστουγεννιάτικο Bazaar, που διοργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων