09/12/2019 09/12/2019 Οφθαλμολογικό και Οπτομετρικό έλεγχο πραγματοποίησε στις 8/12 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας στο Ίδρυμα “Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγια Άννα”, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΑΟΟ), έχοντας την ευλογία την άδεια την Ι.Μ. Κηφισίας και του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κύριλλου, ο οποίος για να υποτρίξει την δράση, εξέδωσε και Δελτίο Τύπου....
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 11:13

ΚΕΣΟ: Οπτομετρικός Έλεγχος στη «Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» 

Διαδώστε:
ΚΕΣΟ: Οπτομετρικός Έλεγχος στη «Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα» 

Οφθαλμολογικό και Οπτομετρικό έλεγχο πραγματοποίησε στις 8/12 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας στο Ίδρυμα “Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγια Άννα”, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΑΟΟ), έχοντας την ευλογία την άδεια την Ι.Μ. Κηφισίας και του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κύριλλου, ο οποίος για να υποτρίξει την δράση, εξέδωσε και Δελτίο Τύπου.

Το ΚΕΣΟ ως ένας πιστοποιημένος φορέας Κοινωνικής προσφοράς και Παιδικής Προστασίας και επέλεξε να την συγκεκριμένη δράση στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», (ΝΠΙΔ) που και αυτό όπως το ΚΕΣΟ είναι πιστοποιημένος φορέας παιδικής προστασίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΚΑ) και στο ενεργητικό του αριθμεί δράσεις πολλών δεκαετιών αφού ιδρύθηκε το1972. Δραστηριοποιείται στο ευρύτερο Χώρο της Ι.Μ. Κηφισίας, με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα ανήλικων κοριτσιών που προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες.

Οι οδοί που εισέρχονται τα παιδιά στο Ίδρυμα είναι είτε με εισαγγελική εντολή είτε με αίτημα γονέα. Το έργο που παράγεται είναι πολυεπίπεδο και διακρίνεται στους εξής τομείς: παιδιά (ατομικές-ομαδικές συνεδρίες, δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικές/ ψυχαγωγικές/ αθλητικές δραστηριότητες), προσωπικό (εποπτείες), γονείς (Συμβουλευτική), Ανάδοχοι (Συμβουλευτική – Εποπτείες), Κοινότητα (Εισαγγελία, Σχολεία, Περιφέρειες, κ. α), Εθελοντές (Εκπαίδευση – Εποπτεία) και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (συμμετοχή κορίτσια και αγόρια).

Σήμερα το ίδρυμα φιλοξενεί 33 κορίτσια. Επιπρόσθετα μεριμνά για την αναδοχή των κοριτσιών και μετά από ένα χρόνο, από την αναδοχή, πάντα με πιστοποιήσεις και νόμιμους τρόπους, προχώρα στην υιοθεσία τους, ώστε τα παιδιά που έχουν βιώσει την σκληρότητα στη φυσική τους οικογένεια, να ζήσουν κάτω από πραγματικές συνθήκες αγάπης, στη θετή τους οικογένεια. Το ίδρυμα βασίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές και δεν επιχορηγείται από το κράτος. Αυτό λοιπόν το Ίδρυμα το οποίο διευθύνει η παιδαγωγός & Κοινωνική Λειτουργός κα Βασιλική Μπρατσιώτη επέλεξε να πραγματοποιήσει τον οδομετρικό έλεγχο και μάλιστα παραμονή της γιορτής του παρεκκλησίου της πολιούχου και Προστάτιδας του Ιδρύματος της Άγιας Άννας. Αρωγούς στην προσπάθεια του ΚΕΣΟ υπήρξε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών της οποίας τα 7 στελέχη έφτασαν στη Στέγη λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής και άρχισαν να στήνουν τα μηχανήματα τους για τον Έλεγχο.

Επικεφαλής του κλιμάκιου ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Κατσαβός και ο Ταμίας του ΔΣ κ. Άγγελος Πάνος. Συνολικά ελέχθηκαν 100 παιδια. Προσήλθαν και παιδιά από το Κέντρο Ημέρας της Στέγης, αλλά και το ενοριακό κατηχητικό. Από τα παιδιά που ελέχθησαν στα 23 εντοπιστήκαν προβλήματα και παραπεμφθήκαν για εξέταση σε οφθαλμίατρο. Το ΚΕΣΟ με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών πραγματοποίησε την Κυριακή 8/12 την δεύτερη κοινή δράση τους. Η προηγούμενη ήταν πριν ένα χρόνο περίπου στο Καρπενήσι στις εκδηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει εκεί το ΚΕΣΟ σε συνεργασία με την Ι.Μ. Καρπενησίου, τον Δήμο & την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου, όπου είχαν ελέχθη μέσα σε ένα διήμερο 370 παιδιά.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής δράσης εκ μέρους του Αν. Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου κ. Αγαθάγγελου, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, παρουσία των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυριών Μαρίας Τάταρη & Σοφίας Κώνστα- Πέππα απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών. Τέλος η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαρίστησε την Διευθύντρια της “Στέγης Κοριτσιού” κα Βασιλική Μπλατσιώτη για την φιλοξενία, καθώς και τον επικεφαλή του κλιμακίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών για την αρωγή τους. Η δράση έκλεισε με κάλαντα & τραγούδια από τα παιδιά καθώς και με ευχές για καλές γιορτές

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων