22/04/2024 02/05/2024 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθούν μαζί την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι και ίσως τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκονται εκεί. Η επίσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου για τις επιθέσεις...
22 Απριλίου, 2024 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2024 - 21:50

Κοινή επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Μητσοτάκη στο Δήλεσι την Παρασκευή

Διαδώστε:
Κοινή επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Μητσοτάκη στο Δήλεσι την Παρασκευή

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθούν μαζί την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι και ίσως τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκονται εκεί.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, με αφορμή τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, αλλά και μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αλλά αγαπά χωρίς να φεύγει από τις θέσεις της, ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μακαριώτατος τόνισε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Με τη δήλωση αυτή κατέστησε σαφές τη στάση της Εκκλησίας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα σπεύδοντας να προλάβει όσους θελήσουν να εργαλοιοποιήσουν περιστατικά αποκομίζοντας κάποιο όφελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Υπουργείο Παιδείας αύριο ο Αρχιεπίσκοπος – Πρώτη επίσκεψη επί των ημερών Πιερρακάκη, μήνυμα για τις επιθέσεις σε πολιτικούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων