22/04/2024 22/04/2024 Για δέκατη τρίτη χρονιά την Κυριακή 21 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών) στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ζωγράφου – Ιλίσια – Γουδή) τελέστηκε κοινή ακολουθία Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου με την συμμετοχή των Ιερέων και των πιστών των Ιερών Ναών και των παρεκκλησίων της Περιφέρειας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ....
22 Απριλίου, 2024 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2024 - 15:34

Κοινός Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Νηστειών στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια

Διαδώστε:
Κοινός Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Νηστειών  στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια

Για δέκατη τρίτη χρονιά την Κυριακή 21 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών) στην ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια (Ζωγράφου – Ιλίσια – Γουδή) τελέστηκε κοινή ακολουθία Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου με την συμμετοχή των Ιερέων και των πιστών των Ιερών Ναών και των παρεκκλησίων της Περιφέρειας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην πορεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στα πρόσωπα που η Εκκλησία θέτει ως πρότυπα μίμησης και κυρίως σε αυτό της Αγ. Μαρίας της Αιγυπτίας η οποία μας δίνει το παράδειγμα της υπομονής και της δύναμης στον αγώνα κατά των προσωπικών παθών του καθενός μας.

Πριν την απόλυση ο κ. Κύριλλος επαίνεσε την ιδέα του κοινού Κατανυκτικού Εσπερινού και εξέφρασε την χαρά του για την παράδοση που έχει δημιουργήσει η τοπική εκκλησιαστική κοινότητα και καταλήγοντας ευχήθηκε «Καλό Πάσχα» σε κλήρο και λαό της πόλης του Ζωγράφου. Στη συνέχεια ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ΄Αρχιεπ. Περιφέρειας Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων για την παρουσία του στην κοινή αυτή λατρευτική σύναξη και ανέφερε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε κοινή απόφαση των προέδρων των Εκκλ. Συμβουλίων το 2012 και έτυχε θερμής ανταπόκρισης τόσο από τους πατέρες όσο και από τον πιστό λαό της περιοχής.

Στο ιερό αναλόγιο διακόνησαν χοροί ιεροψαλτών από την ενορία της Αγ. Μαρίνας Ιλισίων και του Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου υπό την διεύθυνση του κ. Γρηγόρη Αναστασίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων