12/02/2024 12/02/2024 Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Βελλίδειο, με την ευλογία των τριών Ιερών Μητροπόλεων που βρίσκονται εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης -Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς- καθώς και με τον συντονισμό και την οργάνωση Χριστιανικών Σωματείων, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση: “‘ΑΝΔΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ: ΓΑΜΟΣ. ΠΑΤΕΡΑΣ-ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”, με ομιλητές των...
12 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2024 - 8:36

“Κόκκινη γραμμή” για τον χριστιανικό λαό “γάμος και τεκνοθεσία” ομοφυλοφίλων – Ευθεία αντίθεση στο νομοσχέδιο από το κατάμεστο Βελλίδειο

Διαδώστε:
“Κόκκινη γραμμή” για τον χριστιανικό λαό “γάμος και τεκνοθεσία” ομοφυλοφίλων – Ευθεία αντίθεση στο νομοσχέδιο από το κατάμεστο Βελλίδειο

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Βελλίδειο, με την ευλογία των τριών Ιερών Μητροπόλεων που βρίσκονται εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης -Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς- καθώς και με τον συντονισμό και την οργάνωση Χριστιανικών Σωματείων, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση: “‘ΑΝΔΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ: ΓΑΜΟΣ. ΠΑΤΕΡΑΣ-ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”, με ομιλητές των Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοπρ. π. Νικόλαο Χαμαμτζόγλου και την Καθηγήτρια Ιατρικής ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη. 

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, εξέφρασαν την ευθεία αντίθεσή τους στον λεγόμενο “γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία” και ζήτησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Κατέκλυσαν το Βελλίδειο

Πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Φεβρουαρίου 2024, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μεγαλειώδης συγκέντρωση στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας. Διοργανώθηκε από το Συντονιστικό των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της πόλεως υπό την αιγίδα και ευλογία των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς. Η εκδήλωση είχε γενικό τίτλο:

ΑΝΔΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ : ΓΑΜΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά το Βελλίδειο και υπήρχαν πολλοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον προαύλιο χώρο. Εμφαντική η παρουσία της νεολαίας.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες

Εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Σωματείων αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα πάντοτε σε συνεργασία με την Εκκλησία και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Την ευλογία του αγιωνύμου Όρους, καθώς και την αγωνία των μοναχών για το προωθούμενο νομοσχέδιο, μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Ελισσαίος με την εμπνευσμένη παρέμβασή του.

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, που ανέπτυξε το θέμα « Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν», ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;» και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ, κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, που παρουσίασε το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού).

Από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες προέκυψε η ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

“Κόκκινη γραμμή” για τον χριστιανικό λαό

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, ζήτησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε ρητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας!

Το ψήφισμα ολοκληρώνεται με την ευχή, έστω και την έσχατη αυτή ώρα, να αποσυρθεί ή έστω να καταψηφισθεί το νομοσχεδίου που κατατέθηκε, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ουσιαστική συμβολή στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, που η Πατρίδα δοκιμάζεται και η δημογραφική κατάρρευση είναι το πρώτο εθνικό πρόβλημα.

Το Ψήφισμα:

Όλοι όσοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Κυριακή 11η Φεβρουαρίου 2024, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην Εκδήλωση με θέμα:

«ΑΝΔΡΑΣ – ΓΥΝΑΙΚΑ: ΓΑΜΟΣ,

ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»,

που πραγματοποιήθηκε, από 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία, με την ευλογία των τοπικών Ιερών Μητροπόλεων, Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς και αφού ακούσαμε τις εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις των τριών ομιλητών, του Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Χαμαμτζόγλου και της καθηγήτριας του Α.Π.Θ. και ιατρού κ. Μαγδαληνής Τσολάκη, δηλώνουμε την ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας από ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Με την στάση μας αυτή δεν στεκόμαστε απέναντι στα πρόσωπα των ομοφυλόφιλων αδελφών μας, τους οποίους, ως εικόνες Θεού, σεβόμαστε απολύτως και με τους οποίους διατηρούμε ανοικτή θύρα, για μια επικοινωνία που οδηγεί στην πραγματική ελευθερία με τον Χριστό.

Απέναντί μας είναι η ακατανόητη επιμονή στην θεσμοθέτηση ενός «γάμου» και στην συνακόλουθη τεκνοθεσία, που προβάλλονται ως δήθεν «πρόοδος», και που έχουν ως αποτέλεσμα την θυσία αξιών και αιώνιων αρχών στον βωμό ενός άκρατου δικαιωματισμού!

Έχουμε συνείδηση, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ότι για την υποβάθμιση του ιερού θεσμού της οικογένειας, του γάμου και των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, γεννημένων και αγεννήτων, όπως και για τις παρεκτροπές της σημερινής κοινωνίας, υπάρχει η προσωπική, αλλά και η κοινή ευθύνη για όσα, ως πρόσωπα και ως κοινωνία, ανεχθήκαμε και αποδεχθήκαμε. Χρειάζεται, λοιπόν, μετάνοια και αλλαγή στάσης ζωής από όλους μας· αυτό μας δίδαξαν το Ιερό Ευαγγέλιο και οι άγιοι Πατέρες μας, παλαιοί και σύγχρονοι.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι το «παρά φύσιν είναι δυνατό να καταστεί κατά φύσιν με νομικές διατάξεις» (Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος), όπως, επίσης, και το να απουσιάζουν τα ιερά πρόσωπα της μητέρας και του πατέρα από ένα αναγνωρισμένο από το κράτος «ζεύγος γονέων»!

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Την σημαντική αυτή ώρα ευθύνης για όλους, δηλώνουμε ρητά, ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της Πατρίδας μας!

Αναμένουμε, έστω και την έσχατη αυτή ώρα, την απόσυρση ή έστω την καταψήφιση τού, υπό ψήφιση, νομοσχεδίου, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο, θα απέτρεπε την αποσάθρωση των θεμελίων της ελληνικής κοινωνίας.

Αντί αυτού, προτείνουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση, να προβεί στην ψήφιση νόμων πού θα προστατεύουν το αγέννητο παιδί και το δικαίωμά του να ζήσει, πού θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξή του σε ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον, πού θα δίνουν κίνητρα για τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών και θα στηρίζουν τις πολλαπλές τους ανάγκες, ώστε στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, η ελληνική οικογένεια να καταστεί και πάλι η ζύμη που θα ζυμώσει και θα ανανεώσει την Πατρίδα μας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση:

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.)
ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΠΑΝΑΓΙΟΦΙΛΟΙ»
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ»
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ»
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ»
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΙΣ»
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ»
Ο.Χ.Α. «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ»
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ: ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (Π.Α.Τ.Ρ.Ι.Σ.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Ι.Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ «ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΤΩΧΩΝ»
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ «ΛΥΔΙΑ»
«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΠΙΣ» ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων