09/06/2021 09/06/2021 Με παραδειγματικό τρόπο διαποτισμένο με τις αρχές της φιλανθρωπίας του εθελοντισμού και της έγνοιας για το πλησίον οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, τερμάτισαν τη Τρίτη 8/6/21 την τρέχουσα σχολική περίοδο. Καθοδηγούμενοι από  εμπνευσμένους καθηγητές  και καθηγήτριες, υλοποίησαν δράσεις  εθελοντισμού με στόχο την προσφορά στο πλησίον. Προσέφεραν  υλικά αγαθά (όπως ρουχισμό για άλλες ομάδες ευπαθών συμπολιτών), καθώς και...
09 Ιουνίου, 2021 - 11:02
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2021 - 11:03

Κοντά στο πλησίον το 2ο Γυμνάσιο Παιανίας

Διαδώστε:
Κοντά στο πλησίον το 2ο Γυμνάσιο Παιανίας

Με παραδειγματικό τρόπο διαποτισμένο με τις αρχές της φιλανθρωπίας του εθελοντισμού και της έγνοιας για το πλησίον οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Παιανίας, τερμάτισαν τη Τρίτη 8/6/21 την τρέχουσα σχολική περίοδο.

Καθοδηγούμενοι από  εμπνευσμένους καθηγητές  και καθηγήτριες, υλοποίησαν δράσεις  εθελοντισμού με στόχο την προσφορά στο πλησίον.

Προσέφεραν  υλικά αγαθά (όπως ρουχισμό για άλλες ομάδες ευπαθών συμπολιτών), καθώς και μια μικρή  συμβολική οικονομική ενίσχυση για το έργο της ΚΕΣΟ, της τάξης των 115 Ευρώ, που συγκεντρώσαν μέσα  από  Bazaar και άλλες δράσεις που ανέπτυξαν οι μαθητές.

Τους καρπούς της φιλανθρωπικής –εθελοντικής τους προσπάθειας παρέλαβε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ η οποία μετέφερε  και τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου & Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. Ιερωνύμου καθώς και του Μητροπολίτου Φαναρίου & Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου, που τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά και την νεολαία.

Το ΚΕΣΟ με τη συγκεκριμένη σχολική Κοινότητα, δηλαδή: εκπαιδευτικό Προσωπικό, Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, αλλά και τα  παιδιά μέσω των 15μελών Συμβουλίων έχει μια πολύχρονη  και  αμφίδρομη συνεργασία.

Το ΚΕΣΟ τους προσφέρει συμβουλευτική, τους συμπεριλαμβάνει σε ανθρωπιστικές εκστρατείες, σε καινοτόμες δράσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο σχολείο. Μια εξ αυτών έγινε παρουσία της τότε υφυπουργού Παιδείας κας. Σοφίας Ζαχαράκη όπως είναι  ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός. Εκεί η εκπαιδεύτρια του ΚΕΣΟ κα. Ειρήνη Ανδριώτη  μέσα από βιωματικούς πειραματισμούς  και  θεατρικό παιχνίδι,  ανέπτυξε ένα διάλογο με τους  μαθητές για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και την διασύνδεση τους. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για επαγγέλματα, που ίσως ξέφευγαν της προσοχής τους, ενσάρκωσαν ρόλους επαγγελμάτων, οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν δεξιότητες, ταλέντα και αξίες, που θα αποτελέσουν θεμέλιο για τις μελλοντικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές.

Η σχολική χρονιά 2020-2021 για όλους ήταν μια χρονιά πρωτόγνωρη και δύσκολη. Με μακρινή αποχή των μαθητών από την σχολική κοινότητα, με αποφυγή του συνωστισμό, με τηλεκπαίδευση σε όλες της βαθμίδες και με πολύ δόση αγωνίας και αβεβαιότητας τόσο για τις πρωτόγνωρες εφαρμογές, όσο και για τον φόβο της πανδημίας και της μετάδοσης αυτής, από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων