13/04/2019 13/04/2019 Στις δυσκολίες που έχει η ασκητική ζωή, ιδιαίτερα στις μέρες μας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος, σήμερα, 13 Απριλίου 2019, το απόγευμα, από την ι. Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Παπάγου, όπου έκειρε μοναχή την αδελφή Νεκταρία, χαρακτηρίζοντας συγκινητική την αποψινή βραδιά στο ιστορικό μοναστήρι, ενώ απευθυνόμενος προς την μοναχή ανέφερε,...
13 Απριλίου, 2019 - 23:03
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2019 - 23:18

Κουρά εκ μέρους του Μακαριωτάτου: Η ασκητική ζωή

Διαδώστε:
Κουρά εκ μέρους του Μακαριωτάτου: Η ασκητική ζωή

Στις δυσκολίες που έχει η ασκητική ζωή, ιδιαίτερα στις μέρες μας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος, σήμερα, 13 Απριλίου 2019, το απόγευμα, από την ι. Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Παπάγου, όπου έκειρε μοναχή την αδελφή Νεκταρία, χαρακτηρίζοντας συγκινητική την αποψινή βραδιά στο ιστορικό μοναστήρι, ενώ απευθυνόμενος προς την μοναχή ανέφερε, ότι, «την ευχή που θα της δώσουμε θα την πάρουμε μέσα από το κείμενο το οποίο διαβάσαμε, δηλαδή από τα ίδια τα λόγια του Θεού: “Όντως καλόν έργον και μακάριον εξελέξω, αλλʼ εάν και τελειώσης· τα γαρ καλά έργα κόπω κτώνται και πόνω κατορθούνται”. Αυτό θέλω να ευχηθούμε όλοι».

Ο Μακαριώτατος, κάνοντας ειδική αναφορά στις δυσκολίες της ασκητικής ζωής, υπογράμμισε, ότι, «ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι πολύ περισσότερες», ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ευχηθούν και να προσευχηθούν, ώστε να ελαφρυνθούν οι δυσκολίες στους ώμους της αδελφής και της Γερόντισσας.

 

 

 

Νωρίτερα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, χοροστάτησε στον Εσπερινό, ενώ τέλεσε χειροθεσίες εις Πρωτοπρεσβυτέρων των πατέρων Γεωργίου Σιλιβέστρου και Παναγιώτη Τάγαρη.

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων