12/06/2023 12/06/2023 Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου για το μήνα Ιούνιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ΔΙΣ αναμένεται να βρεθεί και το ζήτημα της ενεργοποίησης, της ειδικής επιτροπής...
12 Ιουνίου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 9:44

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΔΙΣ για τον Ιούνιο

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εργασίες της ΔΙΣ για τον Ιούνιο

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου για το μήνα Ιούνιο υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ΔΙΣ αναμένεται να βρεθεί και το ζήτημα της ενεργοποίησης, της ειδικής επιτροπής ελέγχου που κρίνει αν ένας ιεράρχης μπορεί να ασκεί διοίκηση έχοντας προχωρημένη ηλικία.

Συγκεκριμένα η η παράγραφος 3 του άρθρου 34 του ν.590/1977 (Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος) προβλέπει: “Μητροπολίτης καταστάς ανίκανος προς εκπλήρωσιν των καθηκόντων του και μη υποβάλων παραίτησιν απαλλάσσεται τούτων κατόπιν αποφάσεως ειδικής Επιτροπής, αποτελουμένης εκ του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή του νομίμου αναπληρωτού αυτού, ως Προέδρου και δύο καθηγητών της Ιατρικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Χώρας, κατά την διαδικασίαν των επομένων παραγράφων”.

Το ζήτημα φαίνεται να τέθηκε από τον Μακαριώτατο ενώ αναμένεται να ληφθούν και σχετικές αποφάσεις αν χρήζει ενεργοποίησης στην παρούσα χρονική περίοδο η συγκεκριμένη διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο ενδέχεται να τεθεί προς συζήτηση είναι αυτό που προέκυψε κατόπιν ενέργειας κληρικού κατά την τέλεση Θεία Λειτουργίας σε ναό του κέντρου της Αθήνας.

Οι εργασίες της ΔΙΣ αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων