11/05/2022 11/05/2022 Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422)...
11 Μαΐου, 2022 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 10:08

Ξεκίνησε και στη Λάρισα το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Ι.Π.Ε.

Διαδώστε:
Ξεκίνησε και στη Λάρισα το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Ι.Π.Ε.

Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Λαρίσης, μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος π. Σωτήριο Αποστολόπουλο για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» και ειδικότερα αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία, με την ιερά Της παράδοση μπροστά στις προκλήσεις μιας συνεχώς εξελισσόμενης κοινωνίας.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν αποκλειστικά κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν κατά σειρά οι:

  • Πέτρος Παναγιωτόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,
  • Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.,
  • Πρωτοπρ. Χριστοφόρος Χρόνης, Δρ Θεολογίας, Διδάσκων στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.
  • Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυκας Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως – Διευθυντής Γραφείου Νεότητος, Ιατρός
  • Βασίλειος Φανάρας, Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
  • Πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
  • Αιδεσ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Δια ποντίων Νήσων , Δρ Θεολογίας, Καθηγητής Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων