04/05/2022 04/05/2022 Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Επιμόρφωση νέων στελεχών και εθελοντών Εκκλησίας σε ζητήματα αιχμής” (υποψηφίων-νέων κληρικών και λαϊκών στελεχών), την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (οδός Βασιλείου του Μεγάλου 15, Τ.Κ. 118 54, Κεραμεικός). Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς...
04 Μαΐου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2022 - 21:58

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για νέους κληρικούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα για νέους κληρικούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Επιμόρφωση νέων στελεχών και εθελοντών Εκκλησίας σε ζητήματα αιχμής” (υποψηφίων-νέων κληρικών και λαϊκών στελεχών), την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (οδός Βασιλείου του Μεγάλου 15, Τ.Κ. 118 54, Κεραμεικός).

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, γίνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Κεραμεικό, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, μαζί με τον Πανοσ. Πρωτοσύγκελλο της Ι.Α.Α. Βαρνάβα Θεοχάρη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο π. Θεολόγος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α., ο οποίος καλωσόρισε τους επιμορφούμενους και μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ και εξήρε το έργο του Ι.Π.Ε., ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., και στη συνεχεία ανέπτυξε εισήγηση με θέμα την ανάγκη επιμόρφωσης που έχει ο κληρικός σήμερα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου και της κοινωνίας, αλλά και την σημασία της εξέλιξης και αναβάθμισης του ποιμαντικού του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το μυστήριο της ιερωσύνης, τον ρόλο του κληρικού στην ενορία αλλά και στην κοινωνία και τι πρεσβεύει. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιμόρφωσης των κατηχητών πάνω στις νέες τεχνολογίες και μεθόδους για την αποτελεσματικότερη κατήχηση των παιδιών και των νέων.

Επεσήμανε ακόμη το σπουδαίο έργο που παρέχουν οι κατασκηνώσεις στην Εκκλησία το οποίο οφείλει να αναβαθμίζεται και να εξελίσσεται σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ακολουθώντας την παράδοση της Εκκλησίας.

Εξήρε δε τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών, οι οποίοι με την κατάλληλη επιμόρφωση πάνω στις νέες τεχνολογίες, θα προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στους κληρικούς, στις κατά τόπους ενορίες, καθώς και στις λοιπές κοινωνικοπρονοιακές και εκκλησιαστικές δομές αναβαθμίζοντας και αναδεικνύοντας τον πολύτιμο και ουσιαστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Εκκλησία για την κοινωνία σ’ έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η επιμόρφωση θα γίνει σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων