06/02/2023 06/02/2023 Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιερά Μονής Ασωμάτων Πετράκη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν από την Κυριακή σε περιοχές...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 18:39

Λιτός εορτασμός του Αγίου Φωτίου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαδώστε:
Λιτός εορτασμός του Αγίου Φωτίου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιερά Μονής Ασωμάτων Πετράκη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Προστάτη της Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν από την Κυριακή σε περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική, οδήγησε την Ιερά Σύνοδο να λάβει την απόφαση της ακύρωσης των εκδηλώσεων προς τιμήν του Προστάτη της που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Μάλιστα, οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες να μεταδοθούν ζωντανά από την ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV σε συνεργασία με το ope.gr.

Η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία όπως φάνηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου η χιονόπτωση στην Αττική ήταν πυκνή ενώ στο κέντρο της Αθήνας η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών ήταν δύσκολη καθώς οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από αρκετούς πόντους χιόνι.

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ακυρώνεται ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 2021 και το 2022 οι εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ φέτος προέκυψε η κακοκαιρία που φέρει την ονομασία «Μπάρμπαρα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων