08/09/2019 08/09/2019 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2019 της εσπέρας, έφθασε στη Βαρυμπόμπη για τα προγραμματισμένα Εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων. Μετα τον Αγιασμό, ο Μακαριώτατος ομίλησε για το σημαντικο έργο που επιτελείται στα Εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 21:38

Μακαριώτατος: “H άνωθεν Σοφία με την σοφία των γραμμάτων”

Διαδώστε:
Μακαριώτατος: “H άνωθεν Σοφία με την σοφία των γραμμάτων”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου 2019 της εσπέρας, έφθασε στη Βαρυμπόμπη για τα προγραμματισμένα Εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων. Μετα τον Αγιασμό, ο Μακαριώτατος ομίλησε για το σημαντικο έργο που επιτελείται στα Εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν αυτήν την προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε οτι πρέπει να συνδυάζεται η άνωθεν Σοφία με την Σοφία των γραμμάτων, ώστε να δημιουργούνται χαρισματικοί άνθρωποι, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αυξάνουν τα τάλαντα τους και να μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους, διότι αυτό ειναι αίρεση, αλλα, να τα προσφέρουν στους άλλους ανθρώπους.

Ολόκληρωνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε οτι η Εκκλησία μορφώνει και διαμορφώνει χαρακτήρες τους οποίους χρειαζόμαστε, ενώ ευχήθηκε να βρεθούν και άλλες Ενορίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχες δομές.

Παραβρέθηκαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας και Θερμοπυλών Ιωαννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων