27/09/2023 27/09/2023 Το χορό της Ειρήνης χόρεψαν μαθητές Δημοτικού, το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 πιασμένοι χέρι-χέρι με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Περισσότερα από διακόσια πενήντα παιδιά δύο Δημοτικών σχολείων της Αθήνας, από τα Πατήσια με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του ΚΕ.Σ.Ο. τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, που γιορτάζεται στον πλανήτη στις 21 Σεπτεμβρίου....
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 16:02

Μαθητές και Ολυμπιονίκες χόρεψαν για την Ειρήνη σε εκδήλωση του ΚΕ.Σ.Ο.

Διαδώστε:
Μαθητές και Ολυμπιονίκες χόρεψαν για την Ειρήνη σε εκδήλωση του ΚΕ.Σ.Ο.

Το χορό της Ειρήνης χόρεψαν μαθητές Δημοτικού, το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2023 πιασμένοι χέρι-χέρι με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Περισσότερα από διακόσια πενήντα παιδιά δύο Δημοτικών σχολείων της Αθήνας, από τα Πατήσια με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του ΚΕ.Σ.Ο. τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, που γιορτάζεται στον πλανήτη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η επικοινωνία με τα σχολεία έγινε μέσω του μέλους του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο. πρωτοπρεσβύτερου π. Χρήστου Βλάχου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την επιτυχία της προηγούμενης, που είχε υλοποιηθεί στον ίδιο χώρο το 2022.

Συνδυάστηκε δε με τα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το ΚΕ.Σ.Ο. με το Δήμο Αθηναίων, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περιοχή κατοικούν οικογένειες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας. Η επικοινωνία με τους Ολυμπιονίκες, έγινε με τη διαμεσολάβηση της υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρας Πάλλη.

Παραβρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: η κα Βιργινία Κραβαριώτη, οι κ. Δημήτρης Μιτελούδης, Γρηγόρης Χατσατουριάν, Θοδωρής Αλεξάς, η κα Ειρήνη Κουρούβανη και η Νεκταρία Κωνσταντίνου. που δίδαξαν στα παιδιά, τεχνικές πάνω στα αγωνίσματα, την ευγενή άμυλα, την αποστροφή από το bullying, την ανοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία της Ειρήνης σε συνδυασμό με τα αθλητικά ιδεώδη.

Ήταν μια ουσιαστική απόδραση από το τσιμέντο της Αθήνας, αλλά και από την εξάρτηση των μαθητών από τον υπολογιστή. Το κάλος του περιβάλλοντος, αλλά και τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, που ανεβάζουν την Ελλάδα ψηλά και στα παιδιά τους προκάλεσε γενικότερη ανάταση αλλά και οράματα για το μέλλον.

Συμμετείχαν τα σχολεία:

  • 112 Δημοτικό Σχολείο Γκράβας
  • 142 Δημοτικό Σχολείο στα Άνω Πατήσια

Στην εκδήλωση, συμμετείχε το δυναμικό των εργαζομένων του ΚΕ.Σ.Ο., που αντάλλαξαν σκέψεις με τους δασκάλους, για περαιτέρω συνεργασία και ενημερώσεις των γονέων γύρω από τα ερεθίσματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένεια.

Στα παιδιά προσφέρθηκαν νερά, που ήταν χορηγία του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας. Δόθηκαν μπάρες δημητριακών και αντισηπτικά χορηγία της Τράπεζας Τροφίμων.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κα Μαίρη Πίνη αρχικά ευχαρίστησε την κα Ντόρα Πάλλη από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Σύλλογο Ολυμπιονικών, καθώς και τις Διευθύνσεις των Σχολείων για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, που έδειξαν στο ΚΕ.Σ.Ο. για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακόμη ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Ο. Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και το προσωπικό του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας.

Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να απευθύνει ένα ευχαριστώ προς όλους τους χορηγούς του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ, που συνδράμουν τον φορέα, όποτε τους ζητηθεί.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Σπ. Βερούτη και το βοηθό του Γιάννη Μελετίου για την ηχητική υποστήριξη και τέλος όλο το προσωπικό του ΚΕ.Σ.Ο. για την συμβολή του καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του ΚΕ.Σ.Ο την Γ.Γ. κα Μαρία Τάταρη, την ταμία κα Σοφία Κώνστα–Πέππα για την υποστήριξη τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων