18/11/2020 18/11/2020 Με μεγάλη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, ολοκληρώθηκε, από 15ης Σεπτεμβρίου έως σήμερα, η δεύτερη φάση της επιμορφωτικής περιόδου των πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων δωρεάν εξ αποστάσεως και διά ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 13:30

Με συμμετοχή κληρικών και λαϊκών απο 13 περιφέρειες

Διαδώστε:
Με συμμετοχή κληρικών και λαϊκών απο 13 περιφέρειες

Με μεγάλη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, ολοκληρώθηκε, από 15ης Σεπτεμβρίου έως σήμερα, η δεύτερη φάση της επιμορφωτικής περιόδου των πιστοποιημένων και μοριοδοτούμενων δωρεάν εξ αποστάσεως και διά ζώσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της χώρας.

Οι έκτακτες περιστάσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και οι καίριες προτάσεις των συμμετεχόντων στα Ερωτηματολόγια Αξιολόγησης που ανατροφοδότησαν τον προγραμματισμό του Ι.Π.Ε. από την προηγούμενη επιμορφωτική περίοδο, οδήγησαν στην απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. να συνεχίσει αυτά τα προγράμματα.

 

 

 

 

 

 

Κατά την πρώτη φάση της τρέχουσας χειμερινής επιμορφωτικής περιόδου λειτούργησαν εξ αποστάσεως 6 Θεματικές Ενότητες: α) «Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξηςκαι Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης (59συμμετοχές).β) «Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου»(49συμμετοχές).γ) «Θέματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής βίας» (54 συμμετοχές). δ) «Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας» (85 συμμετοχές).ε)Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε

Προβλήματα της Παιδικής και της Εφηβικής Ηλικίας» (108 συμμετοχές).στ)«Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα Πένθους» (128 συμμετοχές).
Στις προαναφερθείσες 6 Θεματικές Ενότητες συμμετείχαν συνολικά 483επιμορφούμενοι, κληρικοί και λαϊκοίδιαφόρων κατηγοριών επαγγελμάτων (εκπαιδευτικοί, πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές ανωτάτης εκπαίδευσης, ιατροί, νομικοί, αστυνομικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, κ.λπ.) από όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ λειτούργησαν πανελλαδικά 22τμήματα.

Εκτός των τμημάτων αυτών, λειτούργησαν επίσης και ολοκληρώθηκαν διά ζώσης προγράμματα σε7τμήματα Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών, 4τμήματα που ξεκίνησαν διά ζώσης και λόγω της πανδημίας μετετράπησαν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία και 5τμήματα που ξεκίνησαν διά ζώσης προγράμματα και ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία τους, η οποία θα συνεχισθεί μετά την άρση των περιοριστικών λόγω της πανδημίας μέτρων.Στα τμήματα αυτά συμμετείχαν 340 επιπλέον επιμορφούμενοι, συνολικά, δηλαδή, διά ζώσης και εξ αποστάσεως προγράμματα της περιόδου αυτής παρακολούθησαν σε 38 τμήματα 823επιμορφούμενοι. Την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων ανέλαβαν 76 αξιόλογοι επιμορφωτές καλύπτοντας όλα τα γνωστικά πεδία.

 

 

 

 

 

Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

 

 

 

Το Ι.Π.Ε αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που με την ποιμαντική τους εμπειρία δίδαξαν στα ανωτέρω προγράμματα καθώς και τις Ιερές Μητροπόλεις με τα ικανά στελέχη τους για την συμβολή τους στην υλοποίηση των προγραμμάτων, τόσο ως προς την οργάνωση και τον συντονισμό, όσο και ως προς την διδασκαλία και το σπουδαίο επιμορφωτικό έργο που προσέφεραν.Ευχαριστεί επίσης θερμά τους ελλογιμωτάτους καθηγητές των θεολογικών σχολών της χώρας και τους επιμορφωτές του για το διδακτικό έργο που παρείχαν καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την συστηματική τους παρακολούθηση, για τη στοχευμένη ανατροφοδότηση κατά την αξιολόγηση των προγραμμάτων, αλλά και για τις εκπαιδευτικά εμπεριστατωμένες εργασίες που κατέθεσαν,υλοποιώντας έτσι το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ για τη συνεχή επιμόρφωση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας μας.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα τελούν υπό τον συντονισμό και την επιστημονική καθοδήγηση του Αν. Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων