22/09/2021 22/09/2021 Στην ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Τακτικών Εργασιών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το διάστημα 4 με 8 Οκτωβρίου προχώρησε, με Εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος. Υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊου για όσους Αρχιερείς, συνοδούς και υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί, επίδειξη πιστοποιητικών, υποχρεωτική...
22 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 19:05

Με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων οι τακτικές εργασίες της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο – Αναλυτικά τι θα ισχύει στη Μονή Πεντέλης

Διαδώστε:
Με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων οι τακτικές εργασίες της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο – Αναλυτικά τι θα ισχύει στη Μονή Πεντέλης

Στην ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Τακτικών Εργασιών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το διάστημα 4 με 8 Οκτωβρίου προχώρησε, με Εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, η Ιερά Σύνοδος.

Υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊου για όσους Αρχιερείς, συνοδούς και υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί, επίδειξη πιστοποιητικών, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, διαφοροποιήσεις ως προς την παρουσία προσώπων κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των Μικρών και Μεγάλων Μηνυμάτων την ημέρα εκλογής των νέων Μητροπολιτών για την πλήρωση των κενών θέσεων Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, αλλά και ειδικός χώρος για όπου θα γίνεται η ενημέρωση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που θα ισχύσουν στην πρώτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στην εποχή της πανδημίας covid-19 καθώς το 2020 η σύγκληση της Ιεραρχίας είχε ακυρωθεί εξαιτίας των υφιστάμενων μέτρων.

Στην Εγκύκλιο αναφέρεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος προχώρησε στη σχετική λήψη απόφασης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται από την Πολιτεία στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του κορωνοϊου.

Ειδικότερα:

  • Όσοι Μητροπολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί οφείλουν να κάνουν μοριακό τεστ 72 ώρες πριν την έναρξη των εργασιών της Ιεραρχίας ή rapid test 48 ώρες πριν. Το ίδιο ισχύει και για τους συνοδούς τους ή τους υπαλλήλους του Διορθοδόξου Κέντρου και της Μονής Πεντέλης. Το κόστος για τη διενέργεια των τεστ θα επιβαρύνει τους ίδιους.
  • Κάθε Μητροπολίτης θα συνοδεύεται μόνο από ένα πρόσωπο (οδηγό, κληρικό ή λαϊκό), το οποίο θα φέρει βεβαίωση υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον οικείο Μητροπολίτη ότι τυγχάνει συνοδός του.
  • Πριν την είσοδο στο Διορθόδοξο Κέντρο θα πραγματοποιείται υποχρεωτική θερμομέτρηση όλων όσων θα εισέρχονται, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας.
  • Οι Σεβασμιώτατοι που θα είναι εισηγητές θα αφαιρούν τη μάσκα κατά τη διάρκεια της ομιλίας.
  • Εντός της αίθουσας Συνεδρίασης της Ιεραρχίας έχει τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, το οποίο θα είναι εκτός λειτουργίας μόνο την ώρα του διαλλείματος.
  • Εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. δεν θα βρίσκονται εντός της Ιεράς Μονής ή του Διορθοδόξου Κέντρου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας. Μετά τη λήξη των εργασιών θα επιτρέπεται η είσοδος στον αύλειο χώρο (κατόπιν υπόδειξης των ειδικών πιστοποιητικών) όπου θα γίνεται η σχετική ενημέρωση για τις εργασίες της κάθε ημέρας.
  • Τα Μικρά Μηνύματα θα πραγματοποιούνται εντός της Αίθουσας Συνεδρίασης στην οποία θα μπορούν να προσέλθουν μόνο οι εκλεγμένοι νέοι Μητροπολίτες και κανένας άλλος.
  • Τα Μεγάλα Μηνύματα θα τελεσθούν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πεντέλης με δυνατότητα εισόδου μόνο των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών. Με μέριμνα των συνοδικών υπηρεσιών, θα τοποθετηθεί έξω από το Καθολικό μεγάλη οθόνη τηλεόρασης μέσα από την οποία θα αναμεταδίδονται τα Μεγάλα Μηνύματα.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων