09/10/2023 09/10/2023 Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη από τον νεώτερο στην τάξη Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο της τακτικής Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου.   Η σημερινή πρώτη...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 10:51

Με τις εκλογές Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Διαδώστε:
Με τις εκλογές Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη από τον νεώτερο στην τάξη Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο της τακτικής Συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου.  

Η σημερινή πρώτη ημέρα θα είναι μακρά στο Συνοδικό Μέγαρο και θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Κατά την πρώτη, την πρωινή, θα λάβει χώρα η πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης. Στις 17:30 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση με την εκλογή Βοηθών Επισκόπων.

Στις 9:00 ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με την καθιερωμένη εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, ενώ ο πρώτος τη τάξει εκ των Συνοδικών μελών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, αντιφώνησε αρμοδίως.

Ακολούθησε η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο ενώ συμπληρώθηκε και ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Κατόπιν, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων: α) Θεσσαλονίκης, β) Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου, γ) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων το πρωί, καθώς και στην εκλογή βοηθών Επισκόπων το απόγευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων