21/05/2019 29/05/2019 Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση των δυο προκαθημένων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι προκαθήμενοι προέβησαν σε δηλώσεις. «Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την Εκκλησία μας. Θα εργαστούμε για την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας Μιλήσαμε επι παντώς επιστητού Είχαμε μια όμορφη συνάντηση για όλα τα θέματα Φεύγω και πιο αισιόδοξος...
21 Μαΐου, 2019 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2019 - 0:07

Συνάντηση Προκαθήμενων Κύπρου Ελλάδας. «Θα υπηρετήσωμεν με όλην την δύναμιν την ψυχής μας, την εκκλησία για να μην έχομε σχίσμα.»

Διαδώστε:
Συνάντηση Προκαθήμενων Κύπρου Ελλάδας. «Θα υπηρετήσωμεν με όλην την δύναμιν την ψυχής μας, την εκκλησία για  να μην έχομε σχίσμα.»

Δυόμιση ώρες κράτησε η συνάντηση των δυο προκαθημένων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι προκαθήμενοι προέβησαν σε δηλώσεις. «Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την Εκκλησία μας. Θα εργαστούμε για την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας Μιλήσαμε επι παντώς επιστητού Είχαμε μια όμορφη συνάντηση για όλα τα θέματα Φεύγω και πιο αισιόδοξος και πιο σοφός απ’ ότι ήμουν από την όμορφη συνάντηση με τον Μακαριώτατο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Να εύχεστε ώστε οι προσπάθειες μας να είναι καλές».

Φωτορεπορτάζ Βαγγέλης Καρπαθάκης

Δημοσιογραφική κάλυψη Δημήτρης Στρουμπάκος

επιμέλεια Νίκος Ζαϊμης, Αντώνης Μακατούνης

Ακούστε όλες τις δηλώσεις:

Λίγα λεπτά μετά τις 18:00 το απόγευμα  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έφτασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου τον υποδέχθηκε εγκάρδια  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος μαζί με τον Πρωτοσύγκελο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ Συμεών.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στο καλωσόρισμα του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε : «ευχόμαστε το ταξίδι να είναι καλό δημιουργικό και ωφέλιμο».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε από την πρώτη στιγμή : «Ελπίζω να είναι θετικό για την Εκκλησία το ταξίδι μας αυτό. Είχα πει στους συνεργάτες μου κάτω ότι εάν κάνουμε κάποιο λάθος για έναν Προκαθήμενο, αν τον αδικήσουμε, επειδή εμείς είμεθα θνητοί, με τον θάνατό μας πεθαίνει και το λάθος. Αν κάνουμε λάθος για την Εκκλησία, επειδή είναι αθάνατη η Εκκλησία δυστυχώς μένει κι το λάθος αθάνατο. Και πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε λάθος για την Εκκλησία. Είναι αμαρτία από τον Θεό. Για αυτό συνεχώς γνώμονας των ενεργειών μας πρέπει να είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας και δεν πρέπει να δούμε τα πρόσωπα. Όποια και να είναι δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει πρώτιστα η Εκκλησία. Και τα πρόσωπα είναι αγαπητοί φίλοι, τα αγαπούμε, τα σεβόμεθα. Θα δώσουμε τον καλόν εαυτόν μας στην υπηρεσία όλων, αλλά πρώτιστον η υπηρεσία στην Εκκλησία και ευελπιστώ ότι θα την υπηρετήσωμεν με όλην την δύναμιν την ψυχής μας να μην έχομε σχίσμα. Έζησε στην πορεία της την αιωνόβιο η Εκκλησία πολλές τρικυμίες, ελπίζω να μη ζήσει άλλη. Αρκετά θέματα, προβλήματα  έχει η Εκκλησία και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και με θάρρος και με πίστη και με αισιοδοξία. Με αυτές τις προϋποθέσεις έχω αναλάβει αυτό το έργο. Δεν είναι εύκολο, αλλά κανείς όταν πιστεύει βάλει τον σταυρό του και ζητήσει τη χάρη του Θεού δεν έχει παρά να φέρει εις πέρας το έργο, γιατί την Εκκλησία την αγαπά περισσότερο από εμάς ο ίδιος ο ιδρυτής της ο Σωτήρας όλων ο Χριστός. Με αυτές τις προϋποθέσεις ξεκινήσαμε, με αυτές ευελπιστώ ότι θα τελειώσουμε».Είμεθα άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη αλλά και μπορούμε με αγάπη και με πίστη τα λάθη να τα υπερβούμε με τη χάρη του Θεού.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Πράγματι τα λόγια σας είναι σοφά, πράγματι οι προβληματισμοί σας είναι σωστοί. Εναπόκειται τώρα όλοι μας από τη θέση που είμαστε και διακονούμε να δούμε το θέμα υπεύθυνα και όχι προσωπικά, είτε να υποστηρίξουμε προσωπικά συμφέροντα, αλλά το γενικότερο συμφέρον της Εκκλησίας και ιδιαίτερα την ενότητα».  «Είμεθα άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη αλλά και μπορούμε με αγάπη και με πίστη τα λάθη να τα υπερβούμε με τη χάρη του Θεού».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτασε στην Αρχιεπισκοπή μετά το ταξίδι του στη Βουλγαρία όπου συνάντησε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας  στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενότητα της εκκλησίας.

Αύριο Τετάρτη το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής θα το διαβεί ο Μακαριώτατος Οικουμενικό Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων