19/12/2020 19/12/2020 Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μίλησε στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μάριον” και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα γίνουν μέχρι 3 Θείες Λειτουργίες για τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να παρευρεθούν, ενώ θα τηρούνται τα...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2020 - 21:08

“Μέχρι και 3 Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα”

Διαδώστε:
“Μέχρι και 3 Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα”

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς  Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας μίλησε στην κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μάριον” και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα γίνουν μέχρι 3 Θείες Λειτουργίες για τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια ώστε να μπορέσουν οι πιστοί να παρευρεθούν, ενώ θα τηρούνται τα μέτρα και θα υπάρχει κενό μεταξύ των Θ. Λειτουργιών ώστε να αεριστεί ο Ιερός Ναός επαρκώς.

Ακόμα σημείωσε ότι ο Αγιασμός των Υδάτων θα γίνει εντός Ναού όπως κάθε χρόνο αφού έχει απαγορευτεί μόνο ο υπαίθριος Αγιασμός.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι “Οι Ναοί είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή ενώ αν γίνεται Λειτουργία ο Ιερός Ναός κλείνει. Με τάξη και sms γίνεται η προέλευση στους ναούς αυτές τις ημέρες.

Έπειτα για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας να πληρώσει από το φιλόπτωχο ταμείο το πρόστιμο ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας σχολίασε ότι “το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι μερικές φορές υπερβολικό αλλά πρέπει να υπάρχει μια τάξη”. Ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν εξαιρείται κανείς όπως ο κορωνοϊός  δεν εξαιρεί κανέναν”.

Για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ήταν από τους λίγους αν όχι ο μόνος που δεν φοβήθηκε να πει ότι φοβήθηκε ότι δεν θα ξαναδεί τα αγαπημένα του πρόσωπα κάτι που δεν περιμένει κάποιος να ακούσει από έναν Ιεράρχη.

Τέλος, για τον Μητροπολίτη Κέρκυρας και το τριήμερο πένθος που κήρυξε για τον εορτασμό του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα σημείωσε ότι όσοι διαμαρτύρονται το πιστεύουν και θεωρούν ότι έτσι πρέπει να αντιδράσουν ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι πιέσεις υπάρχουν από τις τοπικές κοινωνίες στον εκάστοτε Μητροπολίτη ενώ ακόμα τόνισε ότι “οι αντιδράσεις των Ιεραρχών είναι ήπιες και στο τέλος πρητανεύει πάντα η λογική”. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων