20/06/2022 20/06/2022 Πέντε οικογένειες ωφελούμενες του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ), με διαμεσολάβηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου, παρακολούθησαν τα δρώμενα της ημέρας έναρξης, του τριήμερου φεστιβάλ Kids Dream Festival, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο μαγευτικό Άλσος Στρατού στο Γουδί. Εκεί στήθηκε ένας πολυδιάστατος χώρος παιχνιδιού, δημιουργίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα, που καλεί μικρούς και μεγάλους...
20 Ιουνίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 20:36

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν παιδιά οικογενειών του ΚΕΣΟ στο Kids Dream Festival

Διαδώστε:
Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν παιδιά οικογενειών του ΚΕΣΟ στο Kids Dream Festival

Πέντε οικογένειες ωφελούμενες του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ), με διαμεσολάβηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου, παρακολούθησαν τα δρώμενα της ημέρας έναρξης, του τριήμερου φεστιβάλ Kids Dream Festival, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο μαγευτικό Άλσος Στρατού στο Γουδί.

Εκεί στήθηκε ένας πολυδιάστατος χώρος παιχνιδιού, δημιουργίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα, που καλεί μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να παίξουν, να μάθουν και να εξελιχθούν!

Η δημιουργία του Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα της ηθοποιού Μαρίας Παπαλάμπρου, ώστε να προσφέρει σε όσους/όσες το επισκεφθούν, μια αξέχαστη εμπειρία χαράς και γνώσης, επαφής με την τέχνη, τη φύση και το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και την ευεξία, την Ρομποτική από τον φορέα, Ampersand Learning & Technology με τον οποίο συνεργάζεται το ΚΕΣΟ.

Στον συγκεκριμένο φορέα πειραματίζονται στη Ρομποτική και στις νέες τεχνολογίες, σε δύο διαφορετικά τμήματα, περισσότερα από 16 παιδιά, ευάλωτων οικονομικά οικογενειών, ενταγμένων στα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το ΚΕΣΟ με τον Δήμο Αθηναίων, στα Πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής.

Τα παιδιά συμμετείχαν εκτός της Ρομποτικής σε ομαδικά παιχνίδια, παραστάσεις, πλανητάριο, disco party, bubble show, μαγειρική, ανασκαφές, γυμναστική, γνωριμία με τα μικρά πόνυ και πολλές άλλες εκπλήξεις και εμφάνταστες δρασεις El Systema Greece, η Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Αρκτούρος, η Camera Zizanio, το Παιδικό Φεστιβάλ Ολυμπίας, το πρόγραμμα ανακύκλωσης Green City, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ.α.

Το Kids Dream Festival προσκάλεσε τα παιδιά από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 να παίξουν και να πειραματιστούν!

Την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής θιασάρχης κ. Χάρης Ρώμας.

Η διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη και ο συνεργάτης του φορέα Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης, παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης, καμάρωσαν τα παιδιά του ΚΕΣΟ, που συμμετείχαν στο περίπτερο της Ρομποτικής και συναντήθηκαν με την υπεύθυνη της διοργανώτριας εταιρεία πολιτιστικής παραγωγής, Robin4Arts την οποία και ευχαρίστησαν για τις δωρεάν προσκλήσεις, που παραχώρησαν για τις πέντε οικογένειες του ΚΕΣΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων