29/01/2020 29/01/2020 Με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκδήλωση με γενικό θεματικό άξονα «Πολίτες της Οικουμένης, μέλη της Εκκλησίας» – Μια συζήτηση για τη συνάντηση Χριστιανισμού- Ελληνισμού. Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε και η...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 16:20

Μία συζήτηση για τη συνάντηση Χριστιανισμού-Ελληνισμού

Διαδώστε:
Μία συζήτηση για τη συνάντηση Χριστιανισμού-Ελληνισμού

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκδήλωση με γενικό θεματικό άξονα «Πολίτες της Οικουμένης, μέλη της Εκκλησίας» – Μια συζήτηση για τη συνάντηση Χριστιανισμού- Ελληνισμού.

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε και η έκδοση του εικονογραφημένου βιβλίου της Πηνελόπης Μωραΐτου «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια», από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μεταφέροντας τις ευλογίες και το χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου Β΄.

Συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ο κ. Δημήτριος Μόσχος, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ Θεολογίας – Μουσικοπαιδαγωγός – Συγγραφέας, οι οποίοι ανέπτυξαν τις κοινωνικο-ιστορικές εκφάνσεις του θέματος και μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες με τους συμμετέχοντες. Το συντονισμό της συζήτησης είχε αναλάβει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Θεολόγος, Διευθυντής Δ/νσης Ποιμαντικής του Γάμου και της Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας Ι.Α.Α.

 

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο οποίος με αφορμή την παρουσίαση του νέου κατηχητικού βοηθήματος εξήρε το διαχρονικό ρόλο και τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία και την αγωγή των νέων.

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β΄, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Σπυρίδωνα Οικονομίδη, Γραμματέα της Δ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που παρευρέθη στην εκδήλωση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων