10/10/2021 10/10/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η οποία προσπαθεί να διαταράξει την ενότητα της Εκκλησίας και την υπακοή στο Συνοδικό Πολίτευμα έστειλε κατά τη σημερινή χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. “Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2021 - 15:06

Μήνυμα Ιερωνύμου: Πάνω από όλα, η ενότητα της Εκκλησίας (BINTEO)

Διαδώστε:
Μήνυμα Ιερωνύμου: Πάνω από όλα, η ενότητα της Εκκλησίας (BINTEO)

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η οποία προσπαθεί να διαταράξει την ενότητα της Εκκλησίας και την υπακοή στο Συνοδικό Πολίτευμα έστειλε κατά τη σημερινή χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. “Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει: «αυτά που λέω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά οφείλω να κάνω υπακοή στην Εκκλησία και αποτειχίζομαι”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος, με αφορμή όσα είπε στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης για την υπακοή στις Συνοδικές αποφάσεις, κάλεσε τον κ. Καλλίνικο όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες στον αγώνα του να στραφεί αρχικά στον Θεό και στην συνέχεια στην Ιερά Σύνοδο, διότι πάνω από όλα είναι η υπακοή στην Εκκλησία και στην Σύνοδό της, αφού αυτή καθοδηγεί αυτό το σκάφος.

“Η Σύνοδος σε επέλεξε για να διαποιμάνεις μια Μητρόπολη σε μια ιστορική περιοχή της πατρίδας μας. Την όμορφη Καστοριά της Μακεδονίας μας. Ένας θρόνος που τον ευκλέησαν μεγάλες προσωπικότητες. Έρχεσαι σήμερα στην αλυσίδα να προστεθείς με τη θέληση και την αγάπη του Θεού μας και την ψήφο των Αγίων μας για την διαποίμανση αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως”, ανέφερε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

«Πιθανόν η γνώμη σου να είναι ισχυρή και σεβόμαστε την ελευθερία σου και την ελευθερία του καθενός, αλλά τότε θα πρέπει να έρθει και να μας πει “εγώ αυτό είμαι” και να αφήσει τα καθήκοντά του, να αποσυρθεί στο κελί του, στο μοναστήρι του και εκεί να έχει τις θέσεις του. Υπάρχει μία φράση που πολλοί την ακούν και ανατριχιάζουν, αποτειχίζομαι. Αυτός που διαφωνεί και δεν θέλει να τηρήσει την γραμμή της Εκκλησίας, της Ιεράς Συνόδου έρχεται και λέει: «αυτά που λέω είναι δικά μου πιστεύματα, αλλά οφείλω να κάνω υπακοή στην Εκκλησία και αποτειχίζομαι». Πιστεύω ότι ποτέ δε θα μας φέρεις σε αυτήν την δυσκολία. Η ενότητα της Εκκλησίας είναι πάνω από όλα γιατί αυτή η ενότητα στηρίζει την αληθινή πίστη».

Παρακολουθήστε την αντιφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου:

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων