14/11/2020 15/11/2020 Για την περίοδο του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα από τις 7 Νοεμβρίου και τη στάση της εκκλησίας την περίοδο αυτή μίλησε στην ΕΡΤ σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας.  Ο Μητροπολίτης επιβεβαίωσε πως η ΔΙΣ είχε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 8:52

Μητρ. Ιλίου: “Η επιστολή στον Πρωθυπουργό εστάλη πριν το lockdown”

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλίου: “Η επιστολή στον Πρωθυπουργό εστάλη πριν το lockdown”

Για την περίοδο του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα από τις 7 Νοεμβρίου και τη στάση της εκκλησίας την περίοδο αυτή μίλησε στην ΕΡΤ σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας. 

Ο Μητροπολίτης επιβεβαίωσε πως η ΔΙΣ είχε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία του ζητούσε να μην κλείσουν οι ναοί και να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να παραμείνουν ανοιχτεί την περίοδο ειδικά των Χριστουγέννων, διευκρινίζοντας όμως ότι η επιστολή εστάλη πριν την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων.

Σε ερώτηση αν θα επιμείνουν σε αυτή τη θέση είπε, πως αυτό θα γίνει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου όταν η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Ιλίου, η Εκκλησία έχει πλέον την εμπειρία να συζητήσει με την πολιτεία το ζήτημα αυτό καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την προηγούμενη περίοδο που χρειάστηκε να επιβληθεί καθολικό lockdown.

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση που τα κρούσματα είναι αυξημένα συνέστησε ο καθένας να επιδείξει την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί.

“Έχουμε ανάγκη την περίοδο αυτή και για την πνευματική και ψυχική μας υγεία” τόνισε και διευκρίνισε πως η κατανόηση της στάσης της Εκκλησίας σε ορισμένα θέματα είναι δύσκολη από μερίδα ανθρώπων καθώς “το μεταφυσικό είναι δύσκολο πράγμα για να το καταλάβουμε”.

Ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε και για τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο ο οποίος νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, λέγοντας πως “η πίστη του είναι στο Θεό”, ενώ παράλληλα στάθηκε και στη συνολική στάση που δείχνει ο Μακαριώτατος στην όλη κατάσταση μέσα από τα μηνύματα που έχει στείλει.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας απάντησε και στο ερώτημα για τη Θεία Κοινωνία διευκρινίζοντας γιατί αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία. Σε επίμονες ερωτήσεις την δημοσιογράφου Μάριον Μιχελιδάκη πως οι επιστήμονες λένε ότι ο ιός μεταδίδεται από τη Θεία Κοιωνία, ο Σεβασμιώτατος, απάντησε: “να μας αποδείξουν οι επιστήμονες πως η Θεία Κοινωνία μεταδίδεται από το σάλιο”.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων