16/07/2019 17/07/2019 “Χαίρομαι που σας καλωσορίζω επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου και προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί σας” ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο. Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε ένθερμα τον Μακαριώτατο και δεσμεύτηκε πως οι αλλαγές που ήθελε να επιφέρει στις σχέσεις...
16 Ιουλίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 0:35

Μητσοτάκης: “Καμία αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας” – Αρχιεπίσκοπος: “Η πατρίδα μας έχει πολλές ανάγκες και θα συνεργαστούμε”

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: “Καμία αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας” – Αρχιεπίσκοπος: “Η πατρίδα μας έχει πολλές ανάγκες και θα συνεργαστούμε”

“Χαίρομαι που σας καλωσορίζω επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου και προσβλέπω σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί σας” ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε ένθερμα τον Μακαριώτατο και δεσμεύτηκε πως οι αλλαγές που ήθελε να επιφέρει στις σχέσεις εκκλησίας πολιτείας η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Σημείωσε επίσης πως “είναι πολλά τα ζητήματα για τα οποία πρέπει να συνεργαστούμε”. Δεσμεύτηκε επίσης για ακόμη μια φορά ότι στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα στα άρθρα 3 και 13 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Δύναμη υπομονή και κουράγιο ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας πως “η πατρίδα μας έχει πολλές ανάγκες” ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται μια στενή συνεργασία για να βρούμε λύσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

Νέα αρχή φαίνεται να ξεκινά στις σχέσεις μεταξύ Κράτους – Εκκλησίας μετά και τη σημερινή τετ α τετ συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός σχολίασε τη συνάντηση με τον Μακαριώτατο και στο twitter αναφέροντας ότι η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού ενώ συμφώνησαν να γίνει μια νέα αρχή μακριά από κάθε μικροκομματική εκμετάλλευση.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δεν παραβρέθηκαν συντάκτες  αφού η συνάντηση είχε τον χαρακτήρα της προσωπικής επαφής, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών.

Αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 11 το πρωί ο Μακαριώτατος θα βρεθεί στη Βουλή όπου θα ευλογήσει την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής.

Νίκη Κεραμέως: “Καμία αλλαγή στη μισθοδοσία του κλήρου”

Σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων για το καθεστώς μισθοδοσίας του κλήρου η κ. Κεραμέως απάντησε πως δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο ισχύον καθεστώς.

Αναλυτικά ανέφερε: «Σήμερα υπάρχει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Αύριο θα συναντηθώ και εγώ μαζί του. Η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μισθοδοσία του κλήρου, με την οποία εμείς διαφωνούμε, κατέρρευσε. Φυσικά και οι κληρικοί παραμένουν στη μισθοδοσία του δημοσίου. Τα όποια ζητήματα αφορούν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας μπορούν να λυθούν κάλλιστα νομοθετικά».

Δείτε το βίντεο εδώ

Αύριο η συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Υπουργού Παιδείας

Αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Οι δυο πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Η κ. Κεραμέως από τη πλευρά της έχει τονίσει πως η Κυβέρνηση δεν στοχεύει να διαταράξει τις ήδη αρμονικές σχέσεις που υπάρχουν, παρά τα όσα είχε επιχειρήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων