22/07/2019 22/07/2019 Σε περιβαλλοντικό μάθημα για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης συμμετείχαν τα παιδιά δημοτικού του καλοκαιρινού προγράμματος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Μοσχάτου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ». Η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης,...
22 Ιουλίου, 2019 - 18:42

ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”: Περιβαλλοντικό μάθημα για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Διαδώστε:
ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”: Περιβαλλοντικό μάθημα για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης

Σε περιβαλλοντικό μάθημα για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης συμμετείχαν τα παιδιά δημοτικού του καλοκαιρινού προγράμματος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ» Μοσχάτου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, βρέθηκε στην δομή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο Μοσχάτο και μίλησε σε μικρούς και μεγάλους για τις επιπτώσεις που επιφέρει η χρήση του πλαστικού στο περιβάλλον.

Η Αγγελική Κοσμοπούλου παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Λασκαρίδη σε 10 νησιά των Κυκλάδων, μέσω του προγράμματος SeaChange Greek Islands, με κύριο στόχο να περιορίσουν και να καταργήσουν σταδιακά τα πλαστικά μιας χρήσης. Στη συνέχεια, ανέλυσε στα παιδιά με ποιο τρόπο τα πλαστικά ρυπαίνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και τι συνέπειες έχει αυτό στο περιβάλλον. Έπειτα, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Λασκαρίδη πρότεινε στα παιδιά διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περιορίσουν την χρήση των πλαστικών μιας χρήσης και τα προσκάλεσε να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα και γίνουν και αυτά μέρος της λύσης.

 

 

Τα παιδιά, που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση της Αγγελικής Κοσμοπούλου, έκαναν συνεχώς ερωτήσεις, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τα διάφορα απορρίμματα που συχνά βρίσκουν στις παραλίες, έδειξαν στην εκλεκτή καλεσμένη τους τον κάδο ανακύκλωσης που χρησιμοποιούν και υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν κομμάτι της λύσης. Στο τέλος της ομιλίας, η Αγγελική Κοσμοπούλου μοίρασε σε όλους ενημερωτικά φυλλάδια του προγράμματος SeaChange Greek Islands, ενώ η υπεύθυνη του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ», Δώρα Βλάχου, ευχαρίστησε θερμά την Αγγελική Κοσμοπούλου για την παρουσία της και, μετά από αίτημα των παιδιών, ανανέωσε το ραντεβού τους για το χειμώνα.

Δείτε το βίντεο της δράσης εδώ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων