24/05/2023 24/05/2023 Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επωνυμία «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και του κοινωφελούς σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Εκ μέρους της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Διαρκούς...
24 Μαΐου, 2023 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 18:19

Μνημόνιο συνεργασίας «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»

Διαδώστε:
Μνημόνιο συνεργασίας «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ»

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επωνυμία «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και του κοινωφελούς σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εκ μέρους της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» υπέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» ο Πρόεδρός του Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», ο Γενικός Διευθυντής της, Αρχιμ. π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στην ευρεία συνεργασία που υπήρχε και στο παρελθόν με την Εκκλησία τονίζοντας πως «έχουμε πετύχει πολλά και ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί με την Εκκλησία». Την χαρά του εξέφρασε, από την πλευρά του και ο Μακαριώτατος τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται στην «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και σημειώνοντας τα οφέλη που θα υπάρξουν από την συγκεκριμένη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο π. Παντελεήμων μίλησε για τις δράσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και στους στόχους τονίζοντας ότι σκοπός είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και η υγειονομική κάλυψη και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα και αθλητικά γεγονότα.

 

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων