06/05/2022 06/05/2022 Η Λαïκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α» Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντιούνται σ’ ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τίτλο ΤΑΞΙΔΙΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 20.00. Τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσική παράσταση ακολουθεί...
06 Μαΐου, 2022 - 17:50

Μουσική εκδήλωση “Ταξίδια” του Μίκη Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Μουσική εκδήλωση “Ταξίδια” του Μίκη Θεοδωράκη

Η Λαïκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α» Ιδρύματος Μουσικής Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντιούνται σ’ ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό με τίτλο ΤΑΞΙΔΙΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 20.00.

Τραγούδια από το Βυζάντιο έως τον 20ο αιώνα, λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η μουσική παράσταση ακολουθεί τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης που, ξεκινώντας από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, ταξιδεύει στους τόπους που έζησε ο συνθέτης: Χίος, Μυτιλήνη, Λέσβος, Σύρος, Γιάννενα, Αργοστόλι, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Νέα Σμύρνη, Ικαρία, Μακρόνησος, Κρήτη.

Συμμετέχει ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός όμιλος «Δικταίοι-Καστρινοί».

Τραγουδούν οι: Βασίλης Λέκκας, Κωνσταντίνος Μακεδόνας, Καίτη Κουλλιά, Θοδωρής Μέρμηγκας

Συμμετέχουν οι μουσικοί: ,Στέλλα Βαλάση στο σαντούρι, Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί ,Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, Γιάννης Γευγελής στα κρουστά, Μανώλης Μπουνταλάκης στη κρητική λύρα, Ιορδάνης κουζηνόπουλος στο λαούτο.

Παρουσίαση Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Γεν. Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λαïκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» Θανάσης Βασιλάς

Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α» Στέλλα Βαλάση

Διοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΪΟΎ ΣΤΙΣ 20.00

Πληροφορίες στο 210 7282333

[email protected]

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων