08/02/2020 08/02/2020 Να προσφέρουμε στα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπλ. Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 20:37

«Να προσφέρουμε στα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες»

Διαδώστε:
«Να προσφέρουμε στα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες»

Να προσφέρουμε στα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπλ. Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας κ. Μαίρη Πίνη, ο Δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και οργανισμών, μαθητές, γονείς, κληρικοί και λαϊκοί από τα Οινόφυτα και τα περίχωρα, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

 

 

 

 

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θηβών, ο οποίος ευχήθηκε η περίοδος αυτή να είναι ενισχυτική πνευματικά για όλους και να φτάσουμε στο Άγιο Πάσχα προετοιμασμένοι να δεχτούμε την χαρά της Αναστάσεως, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο για τη συμπλήρωση 12 ετών από την εκλογή του.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία αυτού του Κέντρου τονίζοντας πως είναι ένας χώρος που έγινε για τα παιδιά και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θηβών για την στήριξή του, ενώ ευχαρίστησε, αλλά και συνεχάρη τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους δασκάλους του Κέντρου. Μίλησε, επίσης, και για την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ που στεγάζεται ακριβώς δίπλα από το Κέντρο και για τα πανεπιστημιακά προγράμματα που λειτουργούν εκεί. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά και κάλεσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να τους προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε, ότι ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος θα διακονεί πλέον και στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας.

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου Οινοφύτων για τις επιδόσεις τους κατά την περυσινή διδακτική χρονιά, ενώ πραγματοποιήθηκε και μουσικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία και την μαθητική ορχήστρα του Κέντρου.

 

 

Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Υπεύθυνη του Κέντρου είναι η κ. Σοφία Λιάπη – Ράπτη και σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση και φιλοξενία των ποιμαντικών προγραμμάτων για τα μέλη της ενορίας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη της ορθοδόξου, πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η αναζωπύρωση του λόγου και του πνεύματος, η διαφύλαξη της παραδόσεως και του πολιτισμού του γένους, αλλά και η αντιμετώπιση των διαφόρων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτής και η καλλιέργεια κοινωνίας και αγάπης μεταξύ των εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας διαβιούντων.

Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας παραδίδονται μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, κατασκευής ψηφιδωτού, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, αλλά και κατηχητικές ομάδες για τα μικρά παιδιά και νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου και λυκείου, ενώ η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κ.Ε.Δ. είναι δωρεάν.

Φωτογραφίες: ecclesia.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων