30/12/2020 31/12/2020 Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 3 Ιανουαρίου 2021, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Ναύπλιο, όπου θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2020 - 13:58

Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για Καποδίστρια κ’ μέλη Α’ Εθνοσυνέλευσης

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για Καποδίστρια κ’ μέλη Α’ Εθνοσυνέλευσης

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 3 Ιανουαρίου 2021, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί με μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Ναύπλιο, όπου θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου σε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου εις μνήμην του πρώτου Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια και των μελών της Α’ εν Επιδαύρω Εθνικής Συνελεύσεως.

Υπενθυμίζεται ότι έξω από την είσοδο του Aγίου Σπυρίδωνα γράφτηκε μία από τις πιο μελανές σελίδες της νεότερης ελληνικής Iστορίας, καθώς τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Iωάννης Kαποδίστριας, από τους Mανιάτες Γεώργιο και Kωνσταντίνο Mαυρομιχάλη.

Μετά το μνημόσυνο στη μνήμη του Καποδίστρια και των μελών της Α’ Εθνοσυνέλευσης θα γίνει πανηγυρική ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση, που έλαβε χώρα την 1η Ιανουαρίου 1822.

To πρακτορείο «Ορθοδοξία» την Κυριακή θα βρίσκεται εκεί, για να αναμεταδώσει ζωντανά την Θεία Λειτουργία, αλλά και ολόκληρη την συνοδική εκδήλωση. Μην το χάσετε!

Η Ι­ερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, δια της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Πο­λι­τι­στι­κής Ταυ­τό­τη­τος, έ­χει προ­γραμ­μα­τί­σει 261 εκ­δη­λώ­σεις σέ όλη την ε­πι­κρά­τειά Της, για να τι­μη­θεί ἡ με­γάλη Επέ­τειος από τα 200 χρόνια, ορ­γα­νώ­νον­τας εκ­δό­σεις, συ­νέ­δρια, λα­τρευ­τι­κές συ­νά­ξεις και καλ­λι­τε­χνι­κές εκ­δη­λώ­σεις. Το Πρόγραμμα βρί­σκε­ται ήδη α­ναρ­τη­μένο στον ι­στό­τοπο www.ekklisia1821.gr, τον οποίο δη­μι­ούρ­γησε ἡ Ι­ερά Σύ­νο­δος ει­δι­κά για τίς Συ­νο­δι­κές και Πε­ρι­φε­ρει­α­κές δρά­σεις της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος κατά το έ­τος 2021. Πα­ράλ­ληλα, κυ­ο­φο­ρού­νται συ­νερ­γα­σίες με τα Α­νώ­τατα Εκ­παι­δευ­τικά Ιδρύ­ματα, την Το­πική Αυ­το­δι­οί­κηση και άλ­λους Φο­ρείς.

Διαβάστε επίσης: Ιερά Σύνοδος: «Να κοι­τά­ξουμε κα­τά­ματα την ι­στο­ρία μας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων