14/09/2021 14/09/2021 Την έναρξη 20 νέων θεματικών ενοτήτων που θα υλοποιηθούν σε 140 επιμορφωτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα οποία θα διδάσκονται με τις πιο καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης, θα κηρύξει την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 13:36

Νέες θεματικές από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Διαδώστε:
Νέες θεματικές από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

Την έναρξη 20 νέων θεματικών ενοτήτων που θα υλοποιηθούν σε 140 επιμορφωτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα οποία θα διδάσκονται με τις πιο καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης, θα κηρύξει την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τα προγράμματα αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 3.000 άτομα και απευθύνονται σε κληρικούς, λαϊκά στελέχη, συνεργάτες και εθελοντές της Εκκλησίας και των φορέων της, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό μη εκκλησιαστικών φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και καλύπτουν θεματικά αντικείμενα, όπως: λειτουργική-τελετουργική, εξομολογητική, αισθητική της λατρείας, εκκλησιαστικό δίκαιο, βυζαντινή μουσική αλλά και διοικητική οργάνωση των Ενοριών, επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους Αγίους των Αθηνών, την ιστορία του Ισλάμ και τον αντισημιτισμό κ.α.

Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση Αγίας Φιλοθέης 19-21, Τ.Κ. 10556 Πλάκα, Αθήνα Τηλ. 2103352311, 2103352364 e-mail: [email protected] Ιστοσελ.:www.ipe.gr Facebook: IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA 2014-2020» και εθνικούς πόρους. Σχεδιάστηκαν κατόπιν ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών με τη συλλογή και ανάλυση 4.500 ερωτηματολογίων συμμετεχόντων στα προγράμματα.

Υλοποιούνται με τη μέθοδο της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ για την υποστήριξη των εξ αποστάσεως προγραμμάτων δημιουργείται ένα σύστημα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ι.Π.Ε. και της Εκκλησίας μας, στην οποία φιλοξενείται το σύνολο των θεματικών ενοτήτων και πλούσιο πρωτότυπο πολυμεσικό υλικό σε ένα προηγμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Για την σύνταξη του πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες συνολικά, υπήρξε διατμηματική συνεργασία πανεπιστημιακών καθηγητών και στελεχών της Εκκλησίας με υψηλή κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία.

Το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» (Ι.Π.Ε.) είναι ένα είναι ένα αυτόνομο επιμορφωτικό και ερευνητικό εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποτελεί φορέα παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης παρέχοντας υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.).

Ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο έχει σκοπό την εν γένει θεολογική και ποιμαντική επιμόρφωση των κληρικών, των λαϊκών μελών και εθελοντών της Εκκλησίας και τη συνεχή ενημέρωσή τους για τις κοινωνικές, πολιτισμικές, τεχνολογικές και πνευματικές εξελίξεις. Παράλληλα διοργανώνει μία σειρά από επιστημονικές – ερευνητικές δράσεις και μελέτες έχοντας ως στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του πλούτου της Ορθοδόξου παραδόσεως και του Ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ι.Π.Ε. www.ipe.gr και να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 3352311, 210 3352364, 210 3352362.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων