16/10/2020 16/10/2020 Τις εγκάρδιες ευχές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μεταφέρει με γράμμα το οποίο απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. «Πάσα ασθένεια και δοκιμασία εν τω βίω ημών αποβαίνει πηγή ευλογιών και χαρίτων, δι’ όσους εξ...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2020 - 19:33

Ο Αρχιεπ. Αθηνών ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αθηνών ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο

Τις εγκάρδιες ευχές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του μεταφέρει με γράμμα το οποίο απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

«Πάσα ασθένεια και δοκιμασία εν τω βίω ημών αποβαίνει πηγή ευλογιών και χαρίτων, δι’ όσους εξ ημών δύνανται να εννοήσωσι την παύλειον ρήσιν: “τοις αγαπωσιν τον θεον παντα συνεργει εις αγαθον”» (Ρωμ. 8,28) αναφέρει μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Γράμμα που απέστειλε, και καταλήγει: «ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών αποκαταστήση υμάς υγιαίνοντα, εις το διαποιμαίνειν εις έτη πολλά την εμπεπιστευμένην υμίν ποίμνην του Χριστού».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών της, η ΔΙΣ ανέφερε πως ενέκρινε την αποστολή επιστολών συμπαθείας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, διά των οποίων θα εκφράζονται ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και πλέον έχει μεταφερθεί στη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να παρακολουθούν καθημερινά την πορεία της υγείας του. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον και συνομιλεί καθημερινά με τους άμεσους συνεργάτες του.

Αναλυτικά το γράμμα του Αρχιπισκόπου Αθηνών αναφέρει:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων