14/10/2019 14/10/2019 Ετελέσθη το πρωί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Λήμνου και στον λαό της τονίζοντας πως οι ευθύνες είναι μεγάλες και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να αγαπήσει και να διακονήσει αυτόν τον λαό τον ευλογημένο. Δεν είναι...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 13:45

Ο Αρχιεπ. Αθηνών για τον νέο Μητρ. Λήμνου

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αθηνών για τον νέο Μητρ. Λήμνου

Ετελέσθη το πρωί η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Λήμνου και στον λαό της τονίζοντας πως οι ευθύνες είναι μεγάλες και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να αγαπήσει και να διακονήσει αυτόν τον λαό τον ευλογημένο. Δεν είναι μόνο λειτουργικός ο ρόλος. Σε όλη την Ελλάδα οι Αρχιερείς δεν είναι μόνο λειτουργοί του Υψίστου, αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνικοί εργάτες. Υπάρχει και ένα πολιτικό κομμάτι, όχι με την έννοια της Πολιτείας, αλλά του πολίτη. Ένα πρόβλημα που θα ανακύψει σε μία οικογένεια ο πρώτος που θα το πληροφορηθεί είναι ο εφημέριος, ο οποίος θα τρέξει στον Επίσκοπο και Πατέρα, να τον κάνει κοινωνό και τότε ο Επίσκοπος έχει καθήκον να συναγωνιστεί για αυτόν τον άνθρωπο και να συνεργαστεί με οποιονδήποτε άλλο φορέα η παράγοντα.

Κάλεσε, επίσης το νέο Μητροπολίτη να τους γνωρίσει και να τους αγαπήσει όλους και να συνεργαστεί με όλους για να είναι ζωντανή η πορεία του μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. «Είσαι επίσκοπος όλων των κατοίκων και αυτών που είναι εκεί και αυτών που έχουν φύγει από την περιοχή», ενώ επεσήμανε πως οι Αρχιερείς δεν είναι ούτε αξιωματικοί, ούτε ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά γεωργοί για να καλλιεργήσουν την Γη που είπε ο Κύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων