14/04/2020 14/04/2020 Στην προσφορά της Εκκλησίας, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί ευλόγησε δέματα που διατεθούν σε περίπου 10.000 εμπερίστατες οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α.     «Η Εκκλησία λόγω του προορισμού...
14 Απριλίου, 2020 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2020 - 13:10

Αρχιεπ. Αθηνών: Άλλο η Θεία Κοινωνία, άλλο η συνάθροιση

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αθηνών: Άλλο η Θεία Κοινωνία, άλλο η συνάθροιση

Στην προσφορά της Εκκλησίας, αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί ευλόγησε δέματα που διατεθούν σε περίπου 10.000 εμπερίστατες οικογένειες ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ι.Α.Α.

 

 

«Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση, σημειώνοντας πως καλούμαστε να προσαρμοστούμε, άλλωστε το αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο από άλλων χωρών.

 

 

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη συνεργασίας των φορέων για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, υπογραμμίζοντας την συνεργασία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που στηρίζει εδώ και χρόνια χιλιάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μίλησε, ακόμη, για την συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στην στήριξη των αστέγων, αλλά και για την προσφορά δωροκαρτών από σούπερ μάρκετ της Θράκης και των Ιωαννίνων.

 

Έκανε λόγο, άλλωστε, για τα τα υπόλοιπα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, τα γηροκομεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα αποκατάστασης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει γρήγορα και ευχήθηκε κουράγιο σε όλους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την στάση της Εκκλησίας την συγκεκριμένη περίοδο ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μία καλή σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Ευχαρίστησε και συνεχάρη, επίσης, για το έργο τους τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ερευνητές, καθώς και τους δημοσιογράφους για το έργο τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το περιστατικό με τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι θα τα πούμε όταν θα έχουν περάσει όλα αυτά.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων