28/12/2023 28/12/2023 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες η Τελετή Ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Η τελετή έλαβε χώρα στο «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» στη Λαμία και παρέστησαν, επίσης, Μητροπολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Την Τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ως οικείος Ποιμενάρχης...
28 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 8:16

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χθες η Τελετή Ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Η τελετή έλαβε χώρα στο «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» στη Λαμία και παρέστησαν, επίσης, Μητροπολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Την Τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ως οικείος Ποιμενάρχης της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, συνευχομένων του Αρχιεπισκόπου, των Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, του Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, καθώς και του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, ως εκπροσώπου του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, τη συμμετοχή του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Ιωάννη Καραμούζη, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παρέστη ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν: ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ιωάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, Εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, οι Βουλευτές του Νομών Φθιώτιδος, Ευρυτανίας, Φωκίδος, Θηβών και Χαλκίδος, σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, καθώς και πολλοί Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων όλων των Νομών και εκατοντάδες πολίτες.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, εκφράζοντας τα συναισθήματα των Αγίων Αρχιερέων, Μητροπολιτών των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων της Στερεάς Ελλάδος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ως επιχώριος Μητροπολίτης και ο τελευταίος τη τάξει εκ των Μητροπολιτών της Στερεάς Ελλάδος και ως ο νεότερος, σας μεταφέρω και σας καταθέτω εκ μέρους όλων μας, τις προσευχές μας, την αγάπη μας και τη διάθεσή μας για αγαστή συνεργασία. 301.713 συμπολίτες μας στις 8 Οκτωβρίου 2023 σας επέλεξαν να υπηρετήσετε και αυτούς που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν, σας επέλεξαν να υπηρετήσετε και αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα, και τις επόμενες γενεές, γιατί αυτό σημαίνει αειφόρος ανάπτυξη και αειφόρος πρόοδος, εξαίρετους επικεφαλής παρατάξεων, τον κ. Φάνη Σπανό, τον νέο Περιφερειάρχη, τον κ. Απόστολο Γκλέτσο και την παράταξή του, τον κ. Κώστα Μαρκόπουλο και την παράταξή του, τον κ. Κώστα Μπασδέκη και την παράταξή του και τον κ. Λουκά Αποστολίδη και την παράταξή του. Για εμάς όλοι ανεξαιρέτως είστε εκλεκτοί, αγαπητοί, παμφίλτατοι και θα συνεργαστούμε και όταν συμφωνούμε και όταν θα διαφωνούμε, γιατί η συνεργασία σημαίνει να συνεργάζεσαι και με την διαφορετικότητα, την ετερότητα και την μοναδικότητα χωρίς να χάνεις την ταυτότητά σου. Καλή επιτυχία!».

Ο λόγος του Φάνη Σπανού – «Σας καλώ να χτίσουμε και να ζήσουμε μαζί στο σπιτικό μας!»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός στον λόγο του, με συγκίνηση αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και όλων των συνεργατών του, των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος χαρακτηρίζοντας την υψηλή του παρουσία ως ιδιαίτερα ενισχυτική για το νέο μεγάλο έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Ακόμη ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στην αγαστή και άψογη συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, μία συνεργασία ιδιαίτερα γόνιμη και καρποφόρα προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία και θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια της θητείας του, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Σπανός.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σπανός έγραψε χαρακτηριστικά: «Στερεοελλαδίτισσες και Στερεοελλαδίτες!  Στη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση Περιφέρεια της χώρας, αυτό που μετρά δεν είναι τα ποσοτικά μεγέθη. Μας δίδαξε, εξάλλου, ο ποιητής, να μη μετράμε τη μεγαλοσύνη με το στρέμμα, καθώς «με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». Και το πύρωμα της καρδιάς των Στερεοελλαδιτών είναι που μας κάνει τόσο υπερήφανους, αλλά και που μας γεμίζει με τόση ευθύνη.

Γι’ αυτό, σας καλώ να χτίσουμε και να ζήσουμε μαζί στο σπιτικό μας! Υπερήφανο, πάνω στα εύφορα εδάφη της γλυκόμνηστης Ιστορίας μας! Όμορφο, μέσα στα συναρπαστικά τοπία του φυσικού μας πλούτου! Αξιοβίωτο για να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας μέσα σε αυτό. Αλλά και στέρεο, όπως φροντίζει κάθε παραδοσιακή στερεοελλαδίτικη οικογένεια. Στέρεο, για να χτίσουν πάνω σε αυτό και τα παιδιά μας. Η επόμενη γενιά της Στερεάς. Αυτή που μας δάνεισε το παρόν και προσδοκά να της το επιστρέψουμε ως ένα καλύτερο μέλλον! Σας ευχαριστώ!».

       

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων