01/03/2023 01/03/2023 Αντιπροσωπεία από τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται από την «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για να του ευχηθούν με αφορμή την επέτειο 15 ετών στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Δέκα από τα διακόσια προσφυγόπουλα,...
01 Μαρτίου, 2023 - 15:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 15:12

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από την «Συνύπαρξις»

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από την «Συνύπαρξις»

Αντιπροσωπεία από τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται από την «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για να του ευχηθούν με αφορμή την επέτειο 15 ετών στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δέκα από τα διακόσια προσφυγόπουλα, λοιπόν, που φιλοξενούνται στις δομές της «Συνύπαρξις» συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο, Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, τον Γεν. Διευθυντή Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη και δύο συνεργἀτες επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη του και την στήριξή του. Επίσης, τα παιδιά του προσέφεραν ως δώρο μια μικρή βάρκα που έφτιαξαν τα ίδια και που στην πλώρη της έχει μια σημαία που γράφει 15.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε όλα τα παιδιά και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την ζωή τους και για τα όνειρά τους. Σημείωσε, ότι «είναι υποχρέωσή μας και σας βλέπουμε σαν να είστε δικά μας παιδιά. Δεν περιμένουμε τίποτε από εσάς μόνο να γίνετε επιτυχημένα άτομα στην κοινωνία». Ευχήθηκε, ακόμη, και παρότρυνε τα παιδιά να αγωνίζονται, ώστε να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα πατρικά λόγια και μίλησε για την αγάπη του προς όλους κάτι που αποδεικνύεται από τα έργα του όλα αυτά τα χρόνια. Από την πλευρά του ο π. Παντελεήμων, μίλησε για τα οράματα που έχουν τα παιδιά και για την επιθυμία που εξέφρασαν να συναντήσουν τον Μακαριώτατο, ώστε να του ευχηθούν για την επέτειο εκλογής του, αλλά και να τον ευχαριστήσουν για όσα κάνει.

Από τις αρχές του 2020, η “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ” λειτουργεί 5 δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Έργου “Δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος” με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων