04/08/2020 04/08/2020 Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων για το νέο κύμα μέτρων επ’ αφορμή ενδεχομένου νέου κύματος του κορονοϊού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για ακόμη μία φορά η Εκκλησία της Ελλάδος θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διαβάστε αναλυτικά την ακόλουθη δήλωση του Μακαριωτάτου: «Η Εκκλησία μας, από την πρώτη...
04 Αυγούστου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 18:50

Ο Αρχιεπίσκοπος για τα μέτρα: Η Εκκλησία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος για τα μέτρα: Η Εκκλησία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων για το νέο κύμα μέτρων επ’ αφορμή ενδεχομένου νέου κύματος του κορονοϊού, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι για ακόμη μία φορά η Εκκλησία της Ελλάδος θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Διαβάστε αναλυτικά την ακόλουθη δήλωση του Μακαριωτάτου:

«Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες Της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας.

Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει την σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του Έθνους μας, πετύχαμε πολλά. Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει, ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του.

Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου την χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός Λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με την βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την Πατρίδα μας και για τον Λαό μας».

 

“ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ”

 

 

Έκτακτη ενημέρωση έλαβε χώρα κατά την 4η Αυγούστου 2020 από τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σε σχέση με τα επιστημονικά δεδομένα της εξαπλώσεως του κορονοϊού στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και τα ανάλογα μέτρα εντός της ελληνικής επικράτειας.

 

 

Ο Υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι, «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο», διότι, όπως είπε, ο Μακαριώτατος προχώρησε σε δήλωση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του Δεκαπενταύγουστου έκρουσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τονίζοντας οτι το διάστημα αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι κι από τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Αν και στο τραπέζι έχει τεθεί η πρόταση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για την επιβολή νέων περιορισμών στις εκκλησίες.

Να θυμίσουμε ότι από το ΣΚ έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας μέσα στους ναούς, ενώ έως τις 21 Αυγούστου είναι σε ισχύ η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά αναφορικά με τις εκκλησίες.

Σε πρώτη φάση εξετάζεται η λήψη μέτρων σε κέντρα διασκέδασης κι ενδεχομένως και σε χώρους εστίασης, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθουν τα sms στο 13033 για την μετακίνηση κυρίως των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πιθανό θεωρείται επίσης, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου να υπάρξει νέο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού στην κατεύθυνση της αφύπνισης των πολιτών και της υπενθύμισης της ατομικής ευθύνης.

 

Επανεμφάνιση των πολεμίων της Θείας Κοινωνίας…

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη στον ΣΚΑΙ του Καθηγητή Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναβληθούν ορισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις όπως είναι οι λιτανείες, ενώ χαρακτήρισε πρόβλημα τη Θεία Κοινωνία.

«Η Θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα… Είναι κάτι το οποίο δεν το συζητάμε, διότι υπάρχει μια ένταση σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο έπρεπε να λυθεί. Και ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή που ξέρουμε ότι η θρησκευτική δραστηριότητα θα είναι πολύ πιο έντονη», είπε ο κ. Δερμιτζάκης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ο καθηγητής είπε ότι όπως η πολιτεία ζητεί από τις επιχειρήσεις να τηρούνται αποστάσεις, να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός πολιτών στα καταστήματα και επιβάλει πρόστιμα, θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και με άλλες δομές, όπως είναι οι Εκκλησίες.

«Θα έπρεπε το ίδιο να ζητήσουμε από οποιεσδήποτε άλλες δομές, όπως οι Εκκλησίες, να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να πάρουν και την ευθύνη του να μην υπάρχει συνωστισμός ή δραστηριότητες που θα οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού», πρόσθεσε ο κ. Δερμιτζάκης.

Θα φοράμε μάσκα για καιρό

Για τη χρήση μάσκας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να την φορούν σταθερά για καιρό, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών και όχι από φόβο στα πρόστιμα που επιβάλλονται καθώς τα αυστηρά μέτρα δεν συνιστούν μια βιώσιμη λύση.

«Ας πούμε ότι φοράμε μάσκα και πέφτουμε από τα 77 (κρούσματα) στα 15. Τι θα γίνει; Θα χαλαρώσουμε πάλι; Είναι λάθος. Θα πρέπει να κρατήσουμε τις μάσκες και τις συμπεριφορές γιατί θα ξανανέβουνε», είπε ο καθηγητής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων