02/05/2024 04/05/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστάτησε την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Ταλαντίου κ. Επιφάνιος. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών...
02 Μαΐου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2024 - 21:04

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη Αθηνών

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη Αθηνών

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστάτησε την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και Ταλαντίου κ. Επιφάνιος.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών μετά την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών στις 20:30, ενώ χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο διά χειραψίας.

«Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές» είπε ο Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, στην είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από τον Ναό.

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», δήλωσε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσερχόμενος στον Καθεδρικό Ναό, όταν ρωτήθηκε για το εάν η παρουσία του Πρωθυπουργού είναι σημαντική.

«Τη Αγία και Μεγάλη Πέμπτη οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι θείοι Πατέρες, αλληλοδιαδόχως εκ τε των θείων Αποστόλων και των ιερών Ευαγγελίων παραδεδώκασιν ημίν τέσσερά τινα εορτάζειν΄ τον ιερόν Νιπτήρα, τον Μυστικόν Δείπνον (δηλαδή την παράδοσιν των καθ’ ημάς φρικτών Μυστηρίων), την υπερφυά Προσευχήν και την Προδοσίαν αυτήν».

Η αγία Εκκλησία τιμά την αγία αυτή ημέρα όσα έλαβαν χώρα στο υπερώο της Ιερουσαλήμ και όσα ακολούθησαν μετά το Μυστικό Δείπνο.

(Φωτογραφφίες: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων