26/03/2023 27/04/2023 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Θήβας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών. Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ....
26 Μαρτίου, 2023 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 15:55

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Θήβας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην επετειακή εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού Θήβας

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Τμήματος Θήβας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών. Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θηβών π. Γεώργιος Τουλουμάκος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Δήμαρχος Θηβών, εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Φορέων. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό η καλλιτέχνις Χαρούλα Αλεξίου, αλλά και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός για την αναγεννητική προσφορά του στον Ε.Ε.Σ..

Ο Πρόεδρος τού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Θηβών κ. Θεόδωρος Ρουπάκας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στην ιστορία του Τμήματος, καθώς, επίσης, και στο έργο της Χαρούλας Αλεξίου.

Κατόπιν, η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στην Θήβα, αλλά και στην επαγγελματική της πορεία και ευχαρίστησε τον Ε.Ε.Σ. για την τιμητική διάκριση και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος κ. Αυγερινός, ενώ αμέσως μετά τραγούδησε η μικτή χορωδία του Δημοτικού οργανισμού Θήβας.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και υπογράμμισε ότι παρά το δύσκολο πρόγραμμά του θέλησε πολύ να παρευρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση και μίλησε για την σημαντική προσφορά του Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του για την τιμητική διάκριση της Χαρούλας Αλεξίου και συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συντελεστές. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα τονίζοντας: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας. Τα προβλήματα τα καθημερινά να τα θεωρούμε σταθμό στην ζωή μας, διδασκαλία και συγχρόνως αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα, Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Είναι πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά πρέπει να καλλιεργούμε ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από όσα μας ενώνουν». Και ευχήθηκε, «όλοι να προβληματιστούμε και να διαλέγουμε για την πατρίδα μας ό,τι είναι καλύτερο».

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων