06/08/2023 07/08/2023 Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου 2023. Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην...
06 Αυγούστου, 2023 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 3:35

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος-Σαγματά

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος-Σαγματά

Στην ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σαγματά στη Θήβα βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου 2023.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία του, ενώπιον δεκάδων πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε πριν από 47 χρόνια με τον Άγιο Πορφύριο. Τότε που ο Μακαριώτατος είχε αναλάβει την αναστήλωση της Ιεράς Μονής.

Ο Άγιος Πορφύριος του είχε πει πως το μοναστήρι θα αναβιώσει και πάλι και η νέα αδελφότητα θα ακμάσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως πράγματι από την συγκεκριμένη αδελφότητα αναδείχτηκαν τρεις Μητροπολίτες, ο παρευρισκόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης Μονής, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία, σημειώνοντας πως αποτέλεσε φάρος πνευματικής ακμής για πολλούς αιώνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων